Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sofia nära medalj på VM

/
  • Femma på VM.

Annons

Sofia låg tvåa vid ingången i kurvan. Att hon tappade placeringar i kurvan skyller hon på sig själv då hon tog fel beslut där.

Sofia gjorde ett bra kval med en sjundeplats och i slutomgångarna tog hon sig till final via en andraplats i semifinalen.

På torsdag är det 5 km i fri stil för Sofia men framför allt ser hon fram emot skiathlontävlingen på lördag.

- Den grenen gillar jag bäst, säger den Rättviksfödda kullan som är inne på sitt andra år i Moradressen.

Hon hade sällskap i finalen av en annan svenska, Maria Gräfnings, tävlande för Östersund, men född i Falun. Maria tog sig till A-finalen på tid och slutade sexa. I kvalet var hon tvåa.

Den tredje svenskan i sprinten, Emma Bergman, Åsarna, slutade på en 20:e plats.

Även på herrsidan var det två svenskar i final och där var det en intern svensk kamp om guldet. Den fighten tog Robin Bryntesson hem:

- Hela gänget har jobbat så hårt för den här tävlingen och det var skoj att få tampas med Marcus i slutet av loppet. Det var inte många millimeter som skiljde, säger Robin Bryntesson i ett pressmeddelande.

Robin tävlar för Sollefteå och Marcus för Gällivare. Marcus som för övrigt också körde in som nia i senior-VM:s 15 km i Sapporo tidigare i vinter.

I dag fortsätter VM med juniorernas lopp över 5 km fritt med Moras Eva Svensson på startlinjen och 10 km fritt med Jarls Adam Johansson.

Mer läsning

Annons