Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag är otroligt besviken"

Annons

I dag avgörs 10 kilometer i fri stil, men efter det misslyckade skiathlonloppet är Anna-Karin Strömstedt petad ur det svenska laget.

- Det var det här individuella loppet som jag hoppats mest på och laddat mest för under hela VM. Det känns så himla tråkigt att jag inte får köra, säger den 26-åriga Vansbrotjejen.

Har du förståelse för att du petats ur laget efter insatsen i skiathlonloppet?

- Ja, det måste jag ju ha. Jag är riktigt besviken på mig själv och det var ju inte det här jag hade räknat med när VM startade.

Vad var det som gick fel i loppet i söndags?

- Jag kom helt fel in i loppet och började stressa direkt. Jag kom aldrig in i åkningen och gjorde helt enkelt ett dåligt lopp. Dessutom var jag riktigt nervös innan start.

Brukar du vara nervös?

- Jag blir ofta ganska nervös och ibland kan det bli för mycket. Det här var ju min första VM-start, så visst kändes det.

Charlotte Kalla, Lina Andersson, Sara Lindborg och Anna Dahlberg utgör det svenska laget i dagens fristilslopp. Det svenska laget till torsdagens stafett tas ut först i morgon, men det mesta talar för att Kalla, Andersson, Lindborg tillsammans med Britta Norgren kör stafetten.

- Chanserna att jag får köra i stafetten är minimala, jag hade behövt visa min kapacitet i milloppet för att bli aktuell för den.

- Jag får i stället sikta in mig på lördagens tremil, men det var ju inte det loppet jag laddat för inför VM.

Efter VM återstår avslutningen av världscupen och en del mindre tävlingar för Strömstedt innan säsongen är över.

- Det handlar ju trots allt bara om skidåkning och livet går ju vidare. Som VM blev får jag sikta in mig på världscupavslutningen i Falun, det brukar komma en hel del folk till de tävlingarna, så det ser jag fram mot, säger Anna-Karin Strömestedt.

Mer läsning

Annons