Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla dala-guld i USM - Rebecka Forsbergs jakt gav resultat

Annons

Dalarna dominerade den första dagen av USM i Garpshyttan. Två guld och två brons på fredagens fyra tävlingar blev dalaåkarnas framgångsrika facit. Rebecka Forsberg, Malungs IF, tillhörde förhandsfavoriterna och hade även ett perfekt utgångsläge, två minuter efter huvudkonkurrenten Lisa Dahl.

- Vi kunde matcha Rebecka mot henne under loppet, berättar tränaren Rickard Nilsson.

Med en kilometer kvar till mål låg Forsberg två sekunder efter.

- Jag tänkte att då var det väl bara att öka tempot, men jag trodde inte att jag skulle komma ifatt, berättar Rebecka Forsberg.

Men i mål var hon fyra sekunder före och fick kliva högst upp på prispallen. Två snäpp längre ned stod en annan dalaåkare, Domn-arvets Caroline Glännerud.

I den äldre herrklassen stod Stora Tunas Gustaf Eriksson för ett väldigt starkt andravarv som säkrade guldet. Han var en av de första startande, så det blev en nervös väntan på att konkurrenterna skulle komma i mål.

- Det var väldigt jämnt efter första varvet, då ledde jag bara med sju hundradelar. Men på andra varvet gick jag starkare än alla andra, berättar han.

Störste konkurrenten, Högbos Emil Linell, var 20 sekunder efter. Den fjärde dalamedaljen togs av Niklas Persson, Falu IK, i den yngre herrklassen.

STEFAN ÅBERG

Mer läsning

Annons