Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidfolket laddar

Annons

- Jag ingår även i år i utvecklingslaget, skrattar Falu-Borlänges Fredrik Östberg lite smått generat. Jag vet inte riktigt hur länge man kan vara en lovande talang.

Men Fredrik är bara 24 år. Han har fortfarande tiden för sig. Broder Mikael, som fyller 26 i dagarna, har fått en plats i det nya sprintlandslaget.

- Och det passar mig just nu, säger Mikael. Jag känner nu att jag i vintras hade tillräckliga framgångar för att kunna ta det lite lugnare med toppningen i vinter. I fjol var det så hårt om platserna att jag måste toppa mig för att ens komma med i laget.

För Mikael handlar det nu mycket om att bli stabilare. Att ta sig till final oftare, och att kanske vara med och slåss om segern i någon av sprinttävlingarna.

Fredriks mål är att träna hårt i sommar och sedan toppa sig till mitten av säsongen.

- Målet är att få vara med i Världscupen - och kanske då och då kan slå mig in i stafettlaget, säger han.

En som nog kan känna sig

ganska säker på stafettlagen är Dalarnas enda representant i A-landslaget. IFK Moras Elin Ek.

- Jag kommer nog inte att åka allt i vinter, säger hon. Men visst kommer jag efter vinterns fina framgångar att satsa minst en

vinter till. Tre SM-guld och sjua

i en Världscupssprint, samt hamnat i röd grupp - det är sådant som får en att tända till. Men

hur det blir efter den här säsongen, det vet jag inte. Jag fyller 30 i höst, och tar ett år i sänder just nu.

Övriga daladeltagare i landslaget är Niklas Karlsson, IFK Mora i utvecklingslaget, Julia Limby och Helena Kallander, IFK Mora i U23-laget samt Ingrid Wikman och Sofia Bleckur, båda IK Jarl, i juniorlandslaget.

Utöver dessa finns ett antal åkare med dalaanknytning som tävlar för klubbar utanför länet - till exempel Hulåkillen Mats Larsson, som tävlar för Åsarna och finns med i utvecklingslaget samt hans klubbkamrat Johan Höök, som kommer från Ludvika och återfinns i U23-laget.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons