Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidfest med dala- framgångar

Annons

Bengt Leandersson vann lördagens sprint och i söndagens sprintstafett var han tillsammans med lördagsfyran och klubbkamraten Claes Turesson tvåa i mål, slagna med 35 sekunder av Fältjägarna.

- Det gick väl hyfsat. På lördagen gjorde jag ett par mindre orienteringsmissar, men visste ändå att det viktigaste var att inte åka bort sig. På stafetten gjorde jag också nån miss, men får känna mig nöjd ändå, jag har varit krasslig ett tag, säger Bengt.

Bengt har dragits med en förkylning medan Claes Turesson legat ordentligt nedbäddad sedan november. En envis körtelfeber har hållt honom från tävlingsbanan länge, men comebacken var mer än godkänd.

- Det gick tungt, gjorde det, men jag är riktigt nöjd ändå, säger han.

En annan dalabekant som det gick bra för var Tomas Löfgren. Falukillen som tävlat för Bjursås men som i år bytt till Fältjägarna Östersund. En andraplats individuellt och sedan seger i stafetten med Bertil Nordqvist.

- Jag har bott i Östersund i tre år och studerat och trivs så bra att jag vill bo kvar. Därför är det mer praktiskt att tävla för Fältjägarna, förklarar Tomas.

En dubbel Fältjägarna blev det då också damlaget med Marie Lund och Ingela Jönsson lyckades vinna före Vittjärv och Domnarvet. I Domnarvets lag ingick Johanna Maxén, som körde bra båda dagarna, och veteranen Arja Hannus.

Publiktävlingar som denna - där åkarna kör en sprint och flera gånger är synliga för publiken - var inte vanliga när Arja var som störst.

- Det är väldigt kul när man kommer in och känner publik-stödet även om det är stressigare på det sättet. Det händer mer och jag tycker det är enbart positivt. Även om det inte gick 100 procent bra så är vi nöjda med vår tredjeplats, säger Arja.

JVM-truppen i Skidorientering presenterades i samband med Ski-O Tourens tävling i Borlänge.

Ende dalaåkare blev Moras Martin Johansson som avstod tävlande i helgen.

Fjolårets JVM-mästarinna Maria Bergqvist, också från Mora, gör i år sin första säsong som senior. Hon gav sina råd till Martin:

- Det gäller först och främst att hålla huvudet kallt. Men det kan också vara bra att kolla hur kartorna ser ut på ett ungefär.

Maria kom nia individuellt och i stafetten blev det en elfteplats.

- Jag har en bit kvar till toppen men det är svårt att säga hur mycket som saknas. Det var en ny modell med sprint. Det är bra att lära sig åka med det extra stressmomentet som publiken utgör, säger hon.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons