Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skid-VM i Falun/Borlänge – och Stockholm?

Annons

Sverige kommer att genom Svenska Skidförbundet kandidera om att bli värd för 2013 ås världsmästerskap i de nordiska grenarna. Sedan tidigare är det klart att Falun/Borlänge ska vara huvudorter för mästerskapen. Konkurrensen är hård från flera starka kandidatstäder. För att stärka konceptet ytterligare planeras att förlägga de individuella sprintloppen till Stockholm.

– Anledningen är att de tävlingar vi haft i Stockholm varit succéer, dessutom är det inte långt till Dalarna, säger Svenska Skidförbundets förbundsdirektör Ulf Nilsson.

I Falun och dess Riksskidstadion har man haft otaliga världscuplopp men också VM 1954, -74 och -93. Borlänge i sin tur har de senaste sex åren varit värdar för tre populära världscuplopp. Dessa två städer är huvudorterna i VM-arrangemanget och kommer sinsemellan att dela upp resterande tävlingsdagar.

Tillsammans med Stockholm stärks det svenska konceptet gentemot de andra kandidaterna.

– Det vi inväntar just nu och hoppas på är ett formellt beslut om medverkan av Stockholms Stad som måste godkänna idén innan vi kan fastställa konceptet, säger Nilsson.

Det lär väl bland annat handla om att Stockholm tar del av kampanjkostnaderna.

Mer läsning

Annons