Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skedvilunk i kvällssol

Annons

Johan vann överlägset och satte även banrekord med den fina tiden 21 minuter och 15 sekunder.

- Det gick bra. Banan var varierande och det var blött, lerigt och mjukt och ganska mycket småsten på en del ställen, berättar segraren.

Tvåa på sex kilometer kom Erik Lind från Säter. Han hamnade själv i spåret efter att Johan Stenbäck drog ifrån, redan från start.

- Jag hamnade i ett litet vakuum. Det fanns inget att göra åt honom, säger Erik och nickar bort mot segraren.

Löparna kunde välja att springa 2,5, 6 eller 11 kilometer i en bana som utgick från Kyrkbyns skola och upp i skogen på elljusspåret.

Det var totalt 28 deltagare och på den kortare banan sprang åtta, sexton på den mellersta och fyra löpare valde den längre sträckan, varav en tjej, Terece Harrysson.

Snabbaste på sex kilometer var Sussie Claesson. Hon förbättrade tiden med över två och en halv minut jämfört med förra året.

- Jag har tränat hela året och är mycket bättre tränade än i fjol, då hade jag bara tränat i sju veckor, säger segrarinnan.

John Arvidsson är friidrottare och kommer från Södersätra. Han vann den kortare banan.

Direkt när han kom i mål tog han sig på skinkorna.

- Jag har ont för jag har sprungit mycket i veckan. Jag springer allt. Det kan vara två mil eller 100 meter. Det är roligt med en hemmatävling, säger han och dricker en klunk saft.

Johan Montén var bland de yngsta som sprang. Han hade pappa Lars-Åke med sig. I mål var det den yngre av dem som drog det längsta strået.

Tony Eriksson tävlar för Stora Skedvi och sprang elva kilometer. Han låg tillsammans med Stenbäck i cirka två kilometer men släppte sedan.

- Det här var nog det sämsta lopp jag har gjort i år. Jag stumnade rejält på andra varvet och var tvungen att slå av på takten, berättar han när han sitter och vilar på den lilla kullen på skolgården.

Ett av hösten stora mål för Tony är Lidingöloppet.

- Det blir 14:e gången som jag ställer upp och jag hoppas komma under två timmar. I år har det lossnat med löpningen, även fast jag har tränat mindre, så det borde inte vara omöjligt, fortsätter han.

Det var en härlig kväll i Stora Skedvi i går. Men synd att inte fler kom till start. Det var ett utmärkt tillfälle att få en motionsrunda med sällskap.

MATILDA BUSKE

Mer läsning

Annons