Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skattebrott misstänks ha skett genom...

Annons

Reseersättningar.

Har betalats ut till några av spelarna, tränarna och kanslipersonalen, till största delen för resor till och från Lugnet. Ofta finns någon form av reseräkning som underlag, men skatterevisorn hävdar att det i flera fall inte har skett några resor, utan att man var ute efter att kunna betala ut en skattefri ersättning. Vad Falu BS dessutom inte visste är att resor till och från arbetsplatsen är en skattepliktig förmån för den som tar emot den.

Bilförmåner.

Sex spelare har haft fri bil. Endast i två fall har ett förmånsvärde redovisats och då med för lågt belopp. Man har hänvisat till att Falu BS har haft rabatterad leasingavgift hos bilfirman på grund av sponsring. Men detta påverkar inte förmånsvärdet, menar skatterevisorn.

Bostadsförmåner.

Åtta spelare har haft fri bostad och parkeringsplats. Några av dessa har redovisats, men då med för lågt belopp. Genom ett avtal med Kopparstaden fick Falu BS hyra lägenheterna till halva priset. Men förmånens beskattning ska ändå ske med utgångspunkt från lägenhetens marknadsvärde, menar skatterevisorn.

Privata kostnader.

Spelarna Obuhov och Grachev samt tränaren Tsyganov har fått vissa privata levnadskostnader betalda av BS. Bland annat har man betalat resor, hyra av tv, telefonräkning och barnomsorgsavgift. Enligt skatterevisorn har dessa privata betalningar utgjort en del av den avtalade lönen, för att undkomma skatt.

Svarta löner.

Grachev och Obuhov ska ha erhållit 60 000 kronor var som kontant lön under både 1997 och 1998. Pengarna har tagits från korvförsäljningen och klubbkassan, och har sedan redovisats som inköp av material.

Mer läsning

Annons