Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skärpning, Leksand

Annons

Jarmo Tolvanens återkomst till Jäähalli i Hämeenlinna blev inte vad han hade hoppats.

Tolvanen åkte på sin första förlust mot ett finskt lag som Leksandstränare.

Men 2-5 mot Tolvanens gamla klubb HPK var inte det värsta.

Leksand, elitseriens mest utvisade lag förra säsongen, ser ut att kunna gå mot en ny säsong präglad av dålig disciplin.

- Men förra säsongen var det andra utvisningar. Det här känns bara pinsamt, säger Tolvanen.

Det var i slutet av andra perioden, efter att Leksand dominerat stort, som det hela urartade. Ett slagsmål hos målvakten Johan Backlund gav matchstraff för Jonas Elofsson.

Då hade redan Göran Hermansson och Jens Nielsen drabbats av samma öde medan Tommy Westlund och Johan Rosén satt av två minuter.

- Det kändes tungt att gå in till tredje perioden och spela tre mot fem. Men vi trodde vi skulle reda ut det, säger Mikael Pettersson, som gjorde 2-0 via ett solomål.

Domaren Tom Laaksonen från Helsingfors hade redan i de två inledande perioderna visat att han inte stod på Leksands sida.

Och inte blev det bättre i den tredje. Många av Leksands nio (!) tvåminutersutvisningar i slutakten var rejält tveksamma. HPK tilldömdes inte en enda singelutvisning på hela perioden.

- Domaren var inte den bästa men vi måste kunna anpassa oss till rätt nivå. Det var på grund av att vi inte gjorde det som vi tog en jäkla massa utvisningar.

- Det förstör hela matchen och det kan jag inte acceptera. Att försöka förstå spelarna i den här situationen är väldigt svårt, säger Tolvanen, som skällde rejält.

Mikael Pettersson, en av få Leksandsspelare som inte hade en enda utvisning, hörde det:

- Vi uppträdde pinsamt. Vissa grejer var otroligt dumma.

I spel tre mot fem i stort sett hela sista perioden kunde Leksand inte stå emot förra säsongens SM-liigavinnare HPK som gjorde fem raka mål.

Vad är det som talar för att sista matchen mot Pelicans i morgon ska bli ett prov med värde?

- Spelarna vet vad de har gjort för fel. Nu måste alla förstå att även om domarlinjen här är hårdare, så måste man koncentrera sig på och ha respekt för spelet hockey, säger en mycket besviken Jarmo Tolvanen.


Tobias Holm (febersjuk) och Elias Granath (ljumskproblem), som missade matchen mot HPK i går, ska vara kuranta till den avslutande matchen på Finlandslägret. Den mot Pelicans i Lahtis i morgon.

Träningsmatch

HPK-LEKSAND 5-2 (0-0, 0-2, 5-0)

Andra perioden: 0-1 (2.29) Henrik Nordfeldt (Johan Witehall), 0-2 (15.23) Mikael Pettersson.

Tredje perioden: 1-2 (1.44) Vladimir Sicak (Janne Laakkonen) spel fem mot tre, 2-2 (4.49) Teemu Aalto (Vladimir Sicak) spel fem mot fyra, 3-2 (12.49) Hannu Väisänen (Anders Burström), 4-2 (15.41) Aki Heino (Vladimir Sicak) spel fem mot tre, 5-2 (19.00) Mika Skyttä (Anders Burström) spel fem mot tre.

Skott: 34-18.

Utvisningar, HPK: 8x2. Leksand: 19x2, 1x10, 3x5+matchstraff.

Domare: Tom Laaksonen, Helsingfors.

Publik: 1 537.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons