Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skärpan saknades - Mora föll

Annons

Guld och brons i sprinten, Anja Pärson tog sitt hett efterlängtade guld, Tre Kronor slog Schweiz och är klart för semifinal.

Sverige är på god väg mot sitt främsta OS någonsin, så vem orkar bry sig om en träningsmatch i hockey? Ja, inte var det många själar som hade letat sig till FM Mattsson Arena för att se Mora-Ilves. De som stannade hemma gick inte heller miste om någon galaföreställning.

- Det blev som förväntat och det syntes att vissa hade svårt att komma in i matchen. Båda lagen spelade lite försiktigt och det blev inte många närkamper, men annars tycker jag vi hade "speeden", sade Rindell.

Det var som sagt inte mycket till tacklingar som delades ut, men Peter Nolander åkte på en riktig stoppsmäll.

- En armbågstackling, menade han. Men det var bara att resa på sig och nu vet jag i alla fall att fingret håller, sade backen som tidigare under säsongen bröt ena lillfingret.

Efter en mållös inledningsperiod kunde Ville Kosianen ge sitt lag ledningen. I början av tredje perioden gjorde Vesa Viitakoski 0-2 och fler mål fick inte den fåtaliga publiken se. Mora saknade dock inte chanser, men skärpan var inte den bästa.

- Vi hade flera lägen och bland annat hade vi ett par direktskott som vi borde satt, men deras målvakt Tuuka Rask var riktigt bra. Vårt powerplay fungerade inte, men det var nyttigt med den här matchen och kul att möta andra lag, summerade Harri Rindell.

Mora saknade några spelare och en av dessa var Atvars Tribuntsovs, som är i Turin och spelar OS för sitt Lettland. Frågan är om det blir något mer spel i MIK för den lettiske backen.

- Han har artistkontrakt och på fredag kommer vi att bestämma om vi ska ha honom kvar, sade klubbdirektören Jan Simons.

I kväll spelar Mora på nytt en träningsmatch, då laget i Hudiksvall möter Harald Lückners Modo.


MORA-ILVES

0-2 (0-0, 0-1, 0-1)

Målen: 0-1 Ville Kosianen, 0-2 Vesa Viitakoski.

Skott: 32-18 (12-4, 11-8, 9-6).

Utvisningar, Mora: 3x2. Ilves: 6x2.

Publik: Cirka 200.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons