Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skador som oroar

Annons

Närmast en comeback i skadekvartetten är Jesper Johansson. Som tränat stenhårt senaste tiden för att komma till tals med sina ljumskproblem.

- I dag mår jag bra. Troligtvis spelar jag till helgen i mötet med Örebro, hälsar Jesper glatt och fortsätter:

- Jag har tränat tre gånger i veckan hos min sjukgymnast, Jan Thorell, plus alla Brages träningar. Det har varit värt slitet och skadan känns faktiskt bra.

Bragemålvakten, Gerhard "Gurra" Andersson, är delvis på g även han.

- Skadan tog längre tid att läka än vad jag först trodde, men i dag (läs onsdag) tänker jag gå för fullt på träningen, meddelar "Gurra".

Vad har du för skada?

- Det är förmodligen en muskelbristning i magmuskelsidan nära ryggen under revbenen. Skadan uppstod i Forssacupen sista straffläggningsskede. Jag fintade vänster och gick med all kraft till höger och något brast, berättar "Gurra", i tron på att hans skada ändå inte är av allvarligare art.

Försvarsresen, Mattias Östberg, har haft skadeproblem sedan kvalspelet i höstas. Här är det ett magmuskelfäste och höftböjaren som krånglar.

- Läkningen stod stilla ett tag men nu blir jag bättre och bättre. Jag har inte gjort någon magnetröntgen men läkare och sjukgymnaster har kollat upp mig och jag har fått ett träningsprogram, berättar Östberg, som i alla fall andas optimism.

- Jag känner ingen oro över att bli frisk i tid och jag ser fram emot premiären borta mot GAIS den 17 april.

En premiär tilltänkte vänsterbacken, Mattias Wettergren, definitivt missar. I Wettergrens fall är det operation som gäller eftersom främre korsbandet i vänster knä är av. En skada som drabbade fjolårets Forssaspelare i seriematchen och bortamötet med Degerfors i juni.

- Läkarna sa att de trodde på att jag skulle kunna träna upp styrkan i knäet och på så vis möjliggöra fortsatt spel, berättar han.

En profetia som tyvärr slog fel. Mattias knä vek sig på träningen första gången i november. Förra veckan var olyckan framme igen.

- Jag har tränat ännu hårdare styrketräning efter att knäet vek sig första gången. Förhoppningen att knäet skulle hålla sprack dock när knäet vek sig ännu en gång vid torsdagens träning, säger Mattias och fortsätter:

- Nu hoppas jag på att Brage kan hjälpa mig till en operation. Att spela fotboll är det roligaste jag vet och min förhoppning är att jag ska vara med i matchen igen när höstomgången rullar igång.

Oroande skador var ordet. Men stämmer ordspråket "att tiden läker alla sår" kan Brageledningen se framtiden an med tillförsikt.

Förhoppningsvis.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons