Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skador oroar i Falu FK

/
  • Comeback. backen Johan Adolfsson spelar mot Östersund i dag. Men Falu FK har ändå problem. Mittbacken Johan Ejelöv är knäskadad och succémålvakten Janne Kivineva har också dragit med problem under veckan.  Foto: Markus Josefsson Foto: Markus Josefsson

Annons

Men på Jämtkraft arena i Östersund finns inte tränaren Peter Moberg med.

Anledningen: I dag, i Sundborns kyrka, gifter han sig nämligen med sin Anna.

I stället tar långtidskadade forwarden Patrik "Pada" Bergström, som fungerat som läktarcoach, över ansvaret tillsammans med assisterande tränaren Johan Adolfsson - som också spelar.

För tabellsjuan Falu FK har bekymmer inför omstarten mot nästjumbon Östersund:

* Mittbacken Johan Ejelöv.

- I måndags skadade han sig på träningen. Han kan springa rakt på, men inte göra tillslag på bollen, berättar Johan Adolfsson.

Med stor sannolikhet handlar det om en lindrigare ledbandsskada. Hur länge han blir borta är osäkert.

* Målvakten Janne Kivineva.

- Han har vridit till ena knäet och har haft lite problem under veckan. Men han kan förmodligen spela, kommenterar Adolfsson, som annars har Henrik Fjellstedt att tillgå.

* Mittfältaren Johan Engström.

- Ena vaden har smärtat. Den här veckan har han tränat, men bara till hälften. Han kommer förhoppningsvis till start, berättar Peter Moberg.

Ejelöv ersätts med största sannolikhet av Tomas Johansson som mittback bredvid Niklas Forslund. Till höger är Magnus Korsgren given. Till vänster gör Johan Adolfsson, som i två veckor har tränat fullt ut efter sin skada, comeback.

Hur är formen?

- Jag är ganska nedtränad, inte i riktig form konditionsmässigt, men känner inte av vänstervaden alls, säger Adolfsson.

Du och "Pada" Bergström leder laget, hur tänker ni?

- Vi följer en plan som ligger sedan länge. Vi kommer inte att göra någon kupp direkt. Mot Östersund handlar mycket om att få stopp på Erik Lantto. Han har en fri roll på mittfältet och är farlig. Ett bra organiserat lag är nyckelordet, säger Johan Adolfsson.

I vårens sista match slog Falu FK tillbaka Östersund med 3-0 på Kopparvallen.

Repris?

- Östersund vill precis som oss ha högt tempo i matchen, ett snabbt passningsspel. Jag tror att det passar oss. Och med tanke på vår bortastatistik (tre poäng) skulle det väl vara bra ., säger Johan Adolfsson.

Mer läsning

Annons