Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadekrisen i IBF

Annons

Wagneryd ådrog sig en allvarlig muskelbristning i baksidan av det vänstra låret i mitten av oktober och gjorde comeback först i matchen mot Råsunda i början av december.

Nu har Wagneryd på nytt drabbats av en muskelbristning.

- Skadan sitter i samma lår, men det känns inte lika allvarligt som den förra skadan, säger Christian.

Det var i matchen mot Pixbo för två veckor sedan som Wagneryd fick en smäll på låret. Han fullföljde matchen, men på träningen några dagar senare klev han av.

- Sedan dess har jag kört rehabträning och styrketräning. Dessutom har jag kört intervallöpning och det har känts bra, nu återstår bara att se om låret håller för ruscher.

Matchen mot Jönköping är den första i raden av fyra mycket viktiga matcher för ett slutspelsjagande IBF Falun.

- Det är nu som vi ska börja att plocka poäng, men som jag ser det är det mycket tveksamt om vi vågar chansa med Wagneryd mot Jönköping, säger IBF-tränaren Patrik Bäck.

Landslagsmeriterade centern Andreas "Nisse" Johansson besväras av en muskelbristning i den vänstra vaden och är även han ett frågetecken.

- Jag fick skadan mot Pixbo, men spelade mot AIK senast med vissa besvär. Den här veckan har jag cyklat och töjt muskeln och dessutom fått akupunktur. Jag får känna mig för på kvällens träning om det håller för spel, säger "Nisse".

En som definitivt är borta från spel är Jonas Adriansson som bröt ett ben i den vänstra foten i måndags.

- Jag landade fel när jag åkte snowboard, berättar Jonas.

Han är nu gipsad och ska vara det i sex veckor.

- Förmodligen blir det operation nästa vecka, där de ska skruva fast en lös benbit. Det känns förstås jobbigt med benbrottet, allra helst med de skadeproblem vi har, säger Jonas.

Skadeproblemen har förföljt IBF Falun hela säsongen och Patrik Bäck har inget svar på varför det blivit så.

- Visst har jag reflekterat över om vi haft fel i träningsupplägget, men i det flesta fall tror jag det handlat om ren otur, säger Bäck.

Fotnot: IBF Falun ligger på nionde plats i tabellen, två poäng före tian Jönköping.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons