Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadefri Malin vill åka VC

Annons

Malin Hultdin, från Borlänge, är äldst av de sex dalaåkarna med sina 23 år.

- Förhoppningsvis ska det lossna för mig i vinter, säger hon.

Hösten 2000 var Malin med i landslaget men redan i den första tävlingen på glaciären i Sölden skadade Malin menisken.

- När man gick in i knät så tog man också bort en hel del brosk. Därför blev hela säsongen 2000-2001 förstörd för min del.

Ifjol kom dock Malin tillbaka, men resultaten blev inte vad hon hoppats.

- Jag kunde tävla och gjorde flera enstaka bra åk, men fick inte till det som jag önskade med två bra åk i samma tävling.

- Nu känns det dock betydligt bättre och jag är helt återställd efter skadan. Därför är min förhoppning att jag i vinter ska kunna etablera mig bland de 30 bästa i världscupen i slalom och att det skall räcka till en VM-biljett, fortsätter Malin.

Alpina VM går i vinter i schweiziska St Moritz och där vill Malin gärna vara med.

- När det gäller Malin så är hon nu återställd och nu är förhoppningen att hon ska vara bland de 30 främsta i världscupen i slalom, säger damernas förbundskapten Niklas Carlsson om Malin Hultdin.

Får Malin ordning på slalomformen, då kommer garanterat resultaten och Malin hamnar snabbt med världscupåkarna.

- Att hon nu är i träningsgrupp två har med resultaten från i vinter att göra. Visar hon framfötterna på träning så kommer hon att få åka världscup och där har hon avgjort kapacitet att kvala till det andra åket. Så då är hon åter där hon var när hon skadades för snart två år sedan.

Lyckas hon med det blir säkert hennes psykologistudier på högskolan i Östersund lidande.

Malins lillasyster Kristina finns också med i landslagets träningsgrupp två, men till skillnad från Malin ska Kristina liksom Rättviks Therese Borssén främst inrikta sig på Europacuptävlingarna samt så kallade FIS-tävlingar.

Tävlingar som är snäppet under världscupen, men som är avsedda för att lägga grunden till en plats i det alpina finrummet som världscupen är.

- "Kricko", som Kristina Hultdin kallas, har utvecklats mycket och hon har tagit poäng i Europacupen. Nu hoppas vi hon kan etablera sig i Europacupens första startgrupp i vinter, säger Niklas Carlsson om lillasyster Hultdin.

Tre dalatjejer som i vinter ska ta ett kliv framåt i utvecklingen.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons