Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadebekymmer i landslaget

Annons

Andreas Andersson har inte kunnat tränat för fullt under veckan på grund av den smäll han ådrog sig i samband med Stockholmsderbyt mellan AIK och Hammarby i måndags.

Teddy Lucic drabbades av en muskelbristning i låret i samband med onsdagens träning.

- Andreas har en blödning i knäet och han har för ont för att han skulle kunna vara med. I stället blir det vila i två dagar. När det gäller Teddy har han ont i baksidan. Magnetkameran visar att det inte är någon större fara, risken är bara att om de spelar kan skadorna slås upp, säger landslagsläkaren Magnus Forssblad.

Landslagsledningen väntade in i det sista att ta beslutet att låta de båda stanna hemma.

- Vi trodde nästan att Andreas skulle kunna vara med, det blev lite bättre i onsdags men när vi testade i dag hade Andreas ont hela tiden och vi bedömde att det var utsiktslöst att Andreas skulle kunna vara med.

- När det gäller Teddy hade han så ont att det inte finns någon chans att han skulle kunna vara med.

Därmed spricker en högst tänkbar duo på vänsterkanten.

I stället kommer nu platsen som vänsterback att stå mellan Tomas Antonelius och Nils-Eric Johansson. På mittfältet finns flera alternativ: Magnus Svensson, Mattias Jonson och kanske framför allt Kim Källström.

In i truppen kom också djurgårdaren Andreas Johansson.

- Vi får ha 18 spelare totalt inklusive bänken. Även om båda försvann så nöjer vi oss med att ta in en backup. Vi har valt att ta in Andreas för han är en allroundspelare, kan spela både offensivt mittfältsspel och forward. Han har också gjort bra ifrån sig under sommaren, säger förbundskaptenen Lars Lagerbäck.

- Jag skulle egentligen ha varit ledig i helgen men det här funkar ju också, säger han själv med ett leende.

Vågar du tro på spel?

- Jag räknar absolut inte med något. Det är kul att få vara med och lära. Blir det några minuter för mig är det bara en bonus. (TT)

TOBIAS ÖSTERBERG

Mer läsning

Annons