Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skada kan påverka Sanna

Annons

Fallet över en häck under träningspasset på Åland förra söndagen gjorde sig på nytt påmint i lördags.

- Tidigare var det mest tummen och hälen. Nu är det ett revben..., sade Susanna Kallur vid gårdagens svenska presskonferens.

Under uppvärmningen inför det sista träningspasset på Åland innan avresan till Helsingfors kände hon med fingrarna på ett revben som ömmat - och fick jätteont.

- Helt plötsligt bara kom det, berättar Susanna.

Hur ont gjorde det?

- Tillräckligt för att jag skulle vilja gå till Sverker Nilsson (landslagsläkaren) och bli undersökt.

Nilsson konstaterade att en spricka uppstått i samband med fallet, att den nu höll på att läka och att det var därför Sanna hade så ont.

- Det känns rätt mycket bättre redan nu. Fortsätter det lika kanske jag inte känner av det över huvud taget i morgon. Annars får vi bedöva. Det är inget som kommer påverka mig mentalt. Jag springer ju faktiskt med benen, säger hon.

Men medger:

- Jämfört med tummen och hälen känns ju det här jobbigare med tanke på att det är så nära tävlingen. Men jag är inte orolig.

I går visade också träningskompisen Carolina Klüft att det till och med går att vinna guld skadad.

- Hon har ju kört en hel sjukamp med stukad fot...

Varken systern Jenny eller tränaren Karin Torneklint var heller orolig i går.

- Det blir inga problem när vi ska springa. Hon är i form, all träning är gjord, och jag tror inte det kommer göra skitont, säger Jenny.

- Sanna har inte missat mer än ett pass egentligen trots alla de här skadorna. Jag tror det ska vara grönt. Enda faran är om smärtan gör det omöjligt att springa, säger Torneklint.

Susanna Kallur väljer som vanligt - att skratta åt eländet:

- Det känns mest skumt. Att trilla - och få tre skador av det... Det är klart att jag missat några träningar, men jag har hört att sprintmuskler är som bäst om de får vila tre månader. Så jag skulle kunna vila mycket längre...

Landslagsläkaren Sverker Nilssons utlåtande:

"För åtta dagar sedan ramlade Susanna Kallur över en häck under ett träningspass. Hon har en minimal spricka i ett revben som håller på att läka ihop och smärtar likt växtvärk. Läget bedöms som stabilt för att kunna tävla, men eventuellt kommer det behövas smärtlindring."

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons