Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska KAIS Mora bryta en negativ trend?

Annons

- De har ett mycket starkt lag och det kommer att bli en riktigt tuff uppgift för oss, menar KAIS-tränaren Micke Ceder.

Men trots att Södertjejerna parkerar på tredje plats, efter Falun och Örnsköldsvik, har Hammarby börjat trögare än väntat - åtminstone enligt Ceder.

- Ja, jag hade trott att de skulle haft mer poäng än de nu har, säger han.

Men KAIS-tränare understryker än en gång vilket duktigt lag Hammarby är.

- De har många rutinerade tjejer och framför allt så har de en duktig målvakt i Sofia Pettersson. Hon är en av världens bästa målvakter och det blir inte lätt att få hål på henne.

Efter en lovande inledning på serien, har elitserienykomlingen från Dalarna tre raka förluster.

- Om vi bortser från matchen mot Boliden, då vi svarade för ett bottennapp, så tycker jag vi spelade bra mot Örnsköldsvik och IKSU, menar Ceder.

Det blev dock 4-7 i baken mot båda ovan nämnda lag.

- Vi får inte ge motståndarna det försprång som vi gjorde i dessa matcher. Mot IKSU hamnade vi i underläge med 0-3 i den första perioden och vi släppte även iväg Ö-vik för enkelt innan vi fick ordning på spelet.

Det har inte nästjumbon råd med om laget tänkt sig att plocka poäng i helgen.

- Nej, nu måste vi hålla tätt i början. Vi får inte släppa iväg Hammarby för jag tror knappast att vi kommer att göra så många mål på deras duktige målvakt.

Skador och sjukdomar oroar damtruppen.

- Linda Hellström är fortfarande inte bra i sin rygg och vi räknar inte med att hon är tillbaka före jul. Julia Dunberg har varit förkyld den senaste veckan och jag vet inte om hon blir med. Sedan har vi småskavanker flera spelare. Jag tror visserligen de i 60 minuter, säger Micke Ceder.

Damerna har som sagt tre raka förluster bakom sig. Det är dock inget jämfört med de två herrlagen. Division 1-laget har fem raka förluster. På söndag har man dock chansen att radera ut nollan i vinstkolumnen då Slätafly kommer på besök.

Även division 2-laget KAIS har inlett med fem raka förluster och i helgen tar laget sig an Bäckby på bortaplan. Kommer första segern då?

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons