Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska Joel Cedergren skicka "Peking" till Superettan?

Annons

Joel lämnade Mora för spel i Brage till säsongen 1994, där blev han verksam i fem säsonger.

Från Borlänge gick flyttlasset till västkusten och Halmstad. Det blev bara en säsong i HBK innan han drog norrut till Sundsvall.

På lördag avslutar han sin tredje säsong med Giffarna då man möter Norrköping. Ett Norrköping som måste vinna, annars blir det Superettan nästa säsong.

- Vi har ingen press på oss. Norrköping kommer säkert att spela trångt och tätt. Men jag tror det blir en rolig match, och vi vinner, säger Joel som har acklimatiserat sig bra i Sundsvall.

- Jag trivs bra här uppe, och säsongen som gått har varit helt okej. Stundtals har vi spelat riktigt bra, säger Joel.

Sundsvall har säkrat sitt kontrakt, och intresset för fotboll är stort i medelpadsmetropolen Sundsvall.

- Ja, visst är intresset stort, och det ökar hela tiden. Annat var det när jag kom för tre säsonger sedan. Då var det inte alls som nu, säger Joel.

Hans kontrakt med GIF Sundsvall går ut efter den här säsongen. I dagsläget talar dock det mesta för att det blir en förlängning av kontraktet.

- Vi har pratat om ett nytt kontrakt. Jag har inget emot att stanna här ett tag till. Jag är 28 år och normalt borde jag ha mina fem bästa år framför mig, menar Joel som sedan ett par månader tillbaka spelar fotboll på heltid.

- De två första åren jobbade jag på ett försäkringsbolag. Det blev lite för stressigt, så den sista tiden har jag spelat på heltid. Det passar mig perfekt, säger mittfältskämpen Joel.

Det är snart tio år sedan Joel lämnade Mora. Men kontakten med klubben och orten har han inte släppt, och vårt samtal kom snabbt in på Moras degradering till fyran, med Joel som frågeställare.

Hur är läget i Mora? Vad var det som hände? Hur ser det ut till nästa säsong? Frågorna var många som Joel ville ha svar på och han sammanfattade sin syn på att Mora åkte ur på följande sätt.

- Fan va synd.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons