Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukt bra, Backlund!

Annons

Leksandsmålvakten fick fira jul sjuk och det var länge oklart om han kunde spela över huvud taget.

- Det var lite tungt i morse och innan match var jag lite orolig. Men man kanske inte ska känna efter så mycket.

För Leksand är det bara att tacka och ta emot för att Johan tog rätt beslut, att stå. En stor del av Leksands två poäng härrör nämligen från Backlunds fenomenala spel.

- Från och med första skottet tänkte jag inte mer på det. Man får bra energi när man får göra några räddningar.

Luleå vann skotten med 44-29 och de två puckar Johan Backlund släppte förbi sig kunde han absolut inte lastas för.

- Jag kanske kunde ha kommit lite längre ut på det första, jag ska kolla på matchvideon.

Det var Vladimir Orszagh som spräckte Leksands nolla med en styrning i farten, efter inspel från Jonas Nordquist. Mål nummer två kom i powerplay, då Vladimir Machulda med en läcker passning från bakom mål friställde Lubos Bartecko.

- Jag gick ner någon sekund vid första stolpen. Man måste tjuva lite på direktspel. Men jag tycker att vår box ska hålla den killen (Bartecko).

En stor del av räddningarna kom då Leksand var tillbakapressat i numerärt underläge. 32 utvisningsminuter för bägge lag visar tydligt att spelarna inte lärt sig att hålla domarnas nya nivå.

Men statistiken visar att Leksand är skickligt i boxplay; 86,84 procent av alla lägen förblir mållösa.

- Vi har fått träna mycket boxplay. Dessutom har vi duktiga skridskoåkare i Lotvonen och bröderna Steen som stressar bra. Vi klarade ju ut några tre mot femlägen.

Å andra sidan har laget fortfarande väldigt svårt att lyckas framåt i powerplay. Det krävdes fem mot tre för att Magnus Hedlund skulle tryckas in 2-1.

Och när Leksand tog ledningen för tredje gången i matchen, i sudden death, betydde det två nya poäng till Per-Erik Eklunds mannar, som nu tagit poäng i fem raka matcher.

- Vi har hittat ett sätt att göra det på, men jag tycker ändå att vi hemma måste skapa lite mer tryck. Vi spelar snålt, men har börjat sätta puckarna. Tre mål, det är mycket för oss, säger han.

Tre mål och en sjuk matchhjälte, det räckte ganska bra den här gången.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons