Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukdom stoppar Calle Halfvarsson

/
  • Calle Halfvarsson, till höger, och Teodor Peterson efter duons andraplats i teamsprinten i världscupen i Milano förra söndagen. Nu misstänker Halfvarsson att den sjukdom som aldrig kom under Tour de ski i stället har brutit ut nu.

Här är Falun-Borlänges sjukdomssmäll inför SM:
Lina Korsgren och Emma Eriksson står över både skiathlon och teamsprint – Calle Halfvarsson missar definitivt dagens skiathlon.
– Jäkligt typiskt, säger marknadsansvarige Robin Isaksson.

Annons

Falun-Borlänge SK slog på stort inför SM i Östersund, skickade 15 åkare – och en tydlig målsättning om medalj på herrsidan.

Nu hotas den målsättningen av sjukdomar.

Den snuvighet som Calle Halfvarsson berättade om för DT-sporten i går gör att han tvingas avstå start i skiathlon över 2x15 km.

– Jäkligt trist, säger Robin Isaksson.

Halfvarsson har sagt att han inte tänker att ställa upp på någon av veckans distanser, teamsprint i fristil morgon, 15 kilometer fristil på lördag och individuell sprint på söndag, vid minsta sjukdomssymptom.

Han skulle annars ha tävlat med Gustav Eriksson, som i december 2010 fick debutera i världscupen i en fristilssprint i Düsseldorf, i ett lag med klar medaljchans i morgon.

– Han kommer att känna efter under onsdagen också inför torsdagen. Men det som är riktigt intressant för honom är ju annars 15 kilometer fristil, samma distans som han blev fyra på i världscupen i Sjusjöen i november, säger Isaksson.

På damsidan väljer duon Lina Korsgren och Emma Eriksson att avstå onsdagens och torsdagens tävlingar, också de på grund av sjukdom, för att i stället sikta in sig på helgen.

– Gustav Eriksson och Maria Gräfnings blir klubbens största hopp i skiathlon med Kalle Gräfnings och Simon Andersson som wild cards. Sedan blir det kul att se hur våra juniorer Oskar Ivars och Niklas Persson står sig, säger Robin Isaksson.

I torsdagens teamsprint skulle Korsgren och Eriksson ha bildat ett starkt förstalag.

– Det är klubbens topp tre som är sjuka, så det är jäkligt typiskt, säger Isaksson.

Mer läsning

Annons