Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukdom stoppade Kirsten i SM

Annons

Den envisa förkylningen stoppade Kirsten Belin från att tävla i SM.

Och nu tvingas hon äta penicillin för att bli frisk.

- Jag har aldrig varit med om något liknande. Nu har jag varit sjuk i tre veckor, säger Kirsten med en suck.

Stavhopperskan från Kvarnsveden tvingades avstå tävlingen i Birmingham för drygt en vecka sedan på grund av förkylning och av samma anledning tvingades Kirsten att stryka sig från SM.

- Förkylningen tog ny fart i lördags kväll och febern kom tillbaka för tredje gången. Jag var i hallen och kände mig för, men kände direkt att det inte skulle gå att tävla.

I Kirsten Belins frånvaro kunde Linda Persson, Växjö vinna på mediokra 4,19, samma höjd som tvåan Hanna-Mia Persson, Örgryte.

I och med att Linda Persson inte klarade av att hoppa minst 4,40 i SM, innebär det att Kirsten Belin och Hanna-Mia Persson kan kvittera ut biljetterna till inomhus-VM i Moskva.

Linda får nöja sig med att representera Sverige i Europacupen kommande helg.

För Kirsten väntar en tio dagar lång penicillinkur, men hon hoppas fortfarande att kunna tävla i galan i Liévin i Frankrike på fredag.

- Läkaren sa att jag kan börja träna direkt jag känner mig piggare, men känner jag mig inte frisk framåt onsdag-torsdag så åker jag inte till Liévin och riskerar något inför VM.

VM i Moskva avgörs en vecka senare och för Kirsten blir det nu en kamp mot klockan för att hinna bli frisk och i form till inomhussäsongens stora tävling.

- Det som oroar mig är att jag fortfarande är sjuk, men blir jag bara frisk känner jag att jag har i VM att göra.

- Den träning jag gjorde i torsdags, efter att jag inte tränat på två veckor, var faktiskt riktigt bra. Så blir jag bara frisk, så tror jag det kan gå bra i VM, säger Kirsten.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons