Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjöö vann dragkampen om Rajala

Annons

Stockholmaren Jimmy Rajala kom till Brage från Spårvägen 1999 och spelade sex säsonger i Borlänge-klubben.

När Brage trillade ur Superettan hösten 2004 valde Jimmy att bryta med klubben och fortsätta att spela i den näst högsta serien med Degerfors.

Men säsongen i Degerfors blev inte vad Jimmy tänkt sig. Skadeproblem, både med en ljumske och en fotled, gjorde att han bara spelade sju matcher från start.

Och beslutet att spela mer än en säsong i Degerfors var aldrig aktuellt att ompröva.

- Jag pendlade mellan Borlänge och Degerfors hela året och eftersom jag och min sambo skulle ha barn, så var det inte tal om att göra mer än en säsong där nere.

Islingby, Forssa och Kvarnsveden ryckte i Rajala, men det var Falu BS, med Jimmys gamle lagkamrat Anders Sjöö som tränare, som vann dragkampen om honom.

Och trots att han fyller 33 senare i år är han mer motiverad än på många år.

- Jag ser fram emot att göra min bästa säsong i karriären och känner mig fortfarande sugen på att utvecklas som spelare.

- Träningarna här i Falu BS är också mycket intressanta och där har Torbjörn Eriksson tillfört mycket, framför allt när det gäller snabbhetsträningen. Jag har spelat fotboll i 25 år, men gjort övningar den här försäsongen som jag aldrig tidigare gjort.

Jimmy Rajala har genom åren gjort sig ett namn som en svårstoppad och målfarlig forward, men frågan är på vilken position han kommer att spela i Falu BS.

De fyra sista träningsmatcherna har han spelat som innermitt- fältare.

- Anders Sjöö frågade om jag kunde spela på mitten och det har jag inget emot. Vår trupp är inte så bred, men vi har många spelare som kan spela på flera positioner. Men säsongen är lång och jag glömmer knappast bort hur jag ska spela som forward.

Kontraktet med Falu BS är skrivet på ett år, vad som händer nästa år vet Jimmy inte.

- Vi får se på vilken nivå jag spelar då, men helt klart är det otroligt sköna gubbar i det här gänget. Jag trivs verkligen i Falu BS, säger Jimmy.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons