Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjöö och Lundmark skrev på för IBF Falun

Annons

- Tillsammans med Andreas Olsson stod "Lunken" och Sjöö högst upp på priolistan, för det hade varit spelare som vi fått svårt att ersätta. Jag är jäkligt nöjd med att vi nu gjort klart med dem, säger Klas Persson, IBF Faluns nye herrcoach.

Andreas och Daniel spelade den gångna säsongen tillsammans i IBF Faluns fruktade förstakedja, där Ted Åkerberg var tredje länken.

Och massor med mål och poäng blev det.

Andreas svarade för 66 poäng (29+37) och Daniel för 42 poäng (24+18). Siffror som verkligen understryker duons offensiva styrka.

- De är viktiga kuggar för laget, inget snack om den saken, säger Persson.

Varför har det då dröjt innan duon skrev på nya kontrakt?

- Jag ville fundera ett tag, då jag jobbar två-skift som tar mycket kraft. Sedan blir det inte så mycket fritid över, om man ska satsa på innebandy. Men i samråd med tjejen, kom jag fram till att det var värt att satsa ett år till, säger Daniel Sjöö.

- Redan tidigt hade jag bestämt mig för att köra vidare. Men av olika anledningar har det dragit ut på tiden. Men nu är allting klart och jag ser verkligen fram emot nästa säsong, säger Andreas Lundmark.

IBF Falun jagar ytterligare en forward och två backar av riktigt bra kaliber.

- Men råkar vi ut för något avhopp från spelare i den trupp som tog upp laget i elitserien, så får vi se oss om efter ytterligare förstärkningar utifrån, menar Klas Persson.

Det finns ett antal spelare som den senaste tiden ryktats vara på väg till IBF Falun. Så här säger herransvarige Patrik Bäck om dessa rykten.

3Anders "Nisse" Pettersson, forward från Haninge:

- "Nisse" är intresserad av att flytta hem, men hans flickvän vill tydligen inte lämna huvudstaden.

3Adam Grane, forward från Balrog:

- Han har varit på semester och varit svår att få tag på. Naturligtvis vill vi se Adam i IBF Falun, men jag tror det blir tufft att lösa.

3Tom Wester, målvakt Haninge: - Har studier kvar att slutföra, och blir nog kvar i Stockholm.

- Men vi har många andra krokar ute, slutar Patrik Bäck.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons