Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjöling stannar i Falu BS

Annons

Anledningen till att dataingenjör Sjöling nu skrivit på är att Magnus hittat och fått det arbete han letat efter sedan han flyttade till Falun.

Magnus har inte velat binda sig för en bandyframtid i BS när den sociala situationen varit osäker för honom precis som den varit för många andra nyutbildade i databranschen.

- Det är naturligtvis skönt för oss. Magnus är en kille vi behöver i vår trupp, säger Pontus Linderborn i sportkommittén.

I helgen har också Erik Sundin och BS kommit överens om en förlängning av kontraktet.

- För Erik handlade om att han haft ett kontrakt som kunde sägas upp av båda parter efter den nu avslutade säsongen. Nu har vi kommit överens om det optionsåret, säger sportchefen Stefan Pherson.

När Sjöling skrev på gjorde "Sudden" det också.

Däremot är det klart att Martin Sandell inte får fortsätta i klubben.

BS har sagt upp kontraktet med Martin som haft svårt att ta en plats och knappast hade fått det lättare i den av allt att döma avseväret tuffare konkurrensen.

- Martin har haft ett kontrakt som kunde sägas upp av båda parter och jag har sagt upp det av sportsliga skäl. Trist, men det är tufft på elitnivå, säger Pherson.

Den om en vecka avgående sportchefen hoppas och tror fler nya är på väg.

Hetaste tipset: Anders Rooth från Bollnäs.

Men även Stefan Larsson från Vänersborg är fortsatt aktuell.

BS-läget i dag

Truppen 2003-2004: Jonas Persson, Joakim Folkesson, Magnus Sjöling, Anders Westin, Johan Brodin, Mattias Andersson, Erik Sundin, Tomas Jansson, Johan Kruse. Johan Hedberg, Jari Hyttinen,Mattias Nyström, Sergei Obuhov, Pierre Roos, Tim Koch, David Olsson, Oskar Axelsson.

Nyförvärv: Pierre Roos (Västerås SK), Jari Hyttinen (Botnia).

Spelarförluster: Martin Sandell (okänd adress), Jörgen Momqvist (varvar ned, finns med som back up i IFK Rättvik), Stanislav Kliochanov (Vodnik), Juri Radiochin, (Vodnik).

Slutar troligen: Örjan Elfström, Kenneth Spångberg och Ulf Jonsson.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons