Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Självmål sänkte MIK

Annons

Senaste gången Mora IK nådde ett SM-slutspel i ishockey var på det glada 60-talet, när "Lill-Strimma" var firad stjärna i Ovansiljans- laget.

Väntan har varit lång.

I klubben.

I bygden.

- Det skulle vara stort för hela bygden om vi tog oss till slut- spelet. För klubben skulle det betyda oerhört mycket, menar Bogg.

Tre omgångar återstår att spela i elitserien.

Mora har kvar att möta Djurgården hemma på torsdag, Lek-sand borta på lördag och Färje-stad borta på måndag.

Hur många poäng till behövs det för att ni ska nå slutspelet?

- Jag har inte räknat på det, och vill heller inte hålla på att spekulera kring det hela. Det över- låter jag till er i massmedia att göra.

- Men eftersom matchen mot Djurgården är den enda hemmamatchen vi har kvar att spela, så känns det om det skulle vara skönt att ta en trepoängare där till att börja med. Det känns som om den matchen är extra viktig, säger Håkan Bogg.

Ska Mora IK ta sig till slutspelet, och ha något där att göra, måste laget få igång sitt power-play-spel.

Det var under all kritik mot Linköping, och har också så varit under andra perioder i elitserien.

Moraspelarna är medvetna om detta själva, och har under OS-uppehållet jobbat hårt med att nöta in vissa detaljer i spelet med en man mer på banan.

Mot Linköping hade dock den träningen gett lite effekt.

- Till att börja med måste vi skjuta mer, vi hade ändå bra lägen. Men blir det ingen ut- delning, så börjar man fundera, och ja...

- Men vi är medvetna om vikten av att ha ett bra spel i power-play. Det är många matcher som i dag avgörs, när du är en man mer på banan, säger Håkan Bogg.

Moraveteranen är en av de spelarna som matchas hårdast, när power-play-chanserna dyker upp. Så även mot Linköping.

I den första perioden fick Mora spela sammantaget mer än två minuter i spel fem mot tre, utan att få någon utdelning.

Faktum är att Moras totala spel i numerärt överläge i matchen slutade 0-1 målmässigt.

Det säger det mesta om lagets uddlöshet.

- I många matcher har ändå vårt power-play-spel fungerat ganska bra, men mycket handlar om att första passet ska hitta rätt. Förhoppningsvis lossnar det i nästa match i stället, säger Håkan Bogg.

Säkerligen glad över att inte någon Fredrik Norrena vaktar motståndarkassen då.

Den finländske OS-målvakten var som väntat bra och stabil.

MORA IK-LINKÖPING
1-5 (0-1, 1-2, 0-2)
Första perioden: 0-1 (15.22) Tony Mårtensson (Thomas Johansson) spel fyra mot fem.
Andra perioden: 0-2 (4.34) Jussi Tarvainen (Ulf Söderström/Thomas Johansson) spel fem mot fyra, 1-2 (17.53) Anders Nilsson (Markus Eriksson), 1-3 (18.44) Thomas Johansson.
Tredje perioden: 1-4 (2.52) Martin Samuelsson (Johan Andersson/Victor Ringberg), 1-5 (16.02) Johan Lindström (Mikael Håkansson).
Utvisningar, Mora: Marco Tuokko 2+2+2, Martin Jansson 2, lagstraff 2, Mikael Simons 2, Ross Lupaschuk 2, Jonathan Granström 2. Linköping: Fredrik Norrena 2, Andreas Holmqvist 2, Jussi Tarvainen 2, Andreas Pihl 2+2+2+2, Fredrik Emwall 2, Sami Torkki 2, Martin Samuelsson 2, Mikko Luoma 2.
Skott: 27-31 (14-4, 5-16, 8-11)
Domare: Robert Lahthi, Västerås.
Publik: 4 109.
Laget
Mora IK i FM Mattsson Arena: Daniel Sperrle (Petri Vehanen) - Peter Smrek, Ross Lupaschuk, Martin Jansson, Mikael Simons, Marco Tuokko - Jarno Kultanen, Thomas Skogs, Kalle Kerman, Håkan Bogg, Eric Johansson - Pierre Johnson, Peter Nolander, Teemo Elomo, Anders Bastiansen, Eric Beaudoin - Anders Nilsson, Magnus Sandberg, Marcus Eriksson - Calle Bergström, Jonathan Granström.
Stjärnligan:
3: Eric Beaudoin
2: Jarno Kultanen
1: Teemu Elomo

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons