Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista skottet i Oxbergsträffen

Annons

I helgen avgjordes den allra sista Oxbergsträffen.

- Ja, det mesta tyder på det, säger tävlingsledaren Sven Englund som representerar båda arrangörerna, Mora Skyttegille och Ovansiljans Hemvärn.

- Eftersom det är en k-pisttävling och de gamla k-pistarna nu försvinner och byts ut mot modernare vapen ser vi det omöjligt att fortsätta tävla.

- Hemvärnets nya k-pistar har en så stor räckvidd att vi måsta avlysa stora områden och för privatpersoner är det nästan omöjligt att få licens av förklarliga skäl. Inget som skyttarna rår för, säger Sven Englund.

Oxbergsträffen har vuxit sig till att bli en av landets mest populära tävlingar. Den har haft sin egen lilla nisch med målsättningen att alla ska få pris, och ärtsoppa...

- Ja, det har blivit väldigt populärt och lockat allt från elit till fritidsskyttar från hela mellansverige, så även den här gången.

Tävlingen den här gången vanns av Lars-Göran Stenberg, Oxelösund, i klass 56. Han sköt exakt lika som Rommeheds Stefan Gabrielsson i elitklassen. Båda hade skjutit fullt inför slutstationen där båda svarade för en miss.

Fint skytte också av P-E Gabrielsson, Rommehed, i elit och Pervi Karlsson, KKI, i klass 56 som svarade för fullt skytte på fyra av sex stationer.

Lars Tomt, Mora, i klass 66, Britt Bohlström, Västerfärnebo, i klass 56 och Kjell Norén, Kila, i elit sköt fullt på hälften av de sex stationerna.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons