Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista matchen för Mora

Annons

I kväll spelar Mora IK sin sista match i Superallsvenskan och för motståndet svarar AIK.

Solnalaget som, om man hårdrar det redan hela, redan i premiären spelade bort MIK från play off, då "Gnaget" i Smidjegrav lyckades vinna med 2-1.

- Visst kan man förenklat säga att det blev så. Det hade räckt om vi tagit en poäng mot AIK för att kvällens match skulle haft en helt avgörande betydelse, säger Moratränaren Mats Grötting om returmötet.

Men han tillägger samtidigt:

- Det är så lite som skiljer från att vi skulle ha fått spela om en plats till play off, men nu är det som det är och det går inte att göra så mycket åt nu.

Mora är obesegrade under de tre senaste omgångarna och har på de dessa tre matcher gjort fler mål än vad laget åstadkommit på de tio första omgångarna.

Vad det beror på har dock MIK-tränaren ingen riktigt förklaring till.

- Jag vet inte riktigt varför det lossnat nu, men det kan ju bero på att vi kunnat spela mer avslappnat mot slutet.

- Tyvärr kom det lite väl sent. Men jag sa redan från början att det här skulle bli en jämn serie. Synd bara att vi inte hängde med från början.

Som helhet kan man inte påstå att Mora gjort någon bra superallsvenska, men avslutningen ser ut att bli klart godkänd.

- Vi har sagt att vi ville avsluta med fyra segrar och nu är det bara en kvar, säger Grötting.

Det blir en rekordtidig avslutning på säsongen för MIK-spelarna. Den är dock inte riktigt slut i och med kvällens match på Johanneshov.

På fredag träningsspelar nämligen Mora borta mot norska slutspelslaget Storhamar och den 11 eller 12 mars blir match i Smidegrav mot Almtuna.

- Det är tänkt att vi ska spela en onsdag, men går Noretpojkarna till kvalserien och spelar hemma den tolfte, så spelar vi på tisdag i stället, berättar Grötting.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons