Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista livlinan för Falu IF

Annons

Det är tur för Falu IF att ishockeyns seriesystem innehåller många livlinor.

I division 1 var laget tidigt ohjälpligt avhängt och seriens sista tredjedel blev en lång väntan på nästa livlina: fortsättningsserien.

Men med halva fortsättningsserien spelad är även den möjligheten till nytt kontrakt förbrukad för FIF som ligger sist med noll poäng.

– Det finns inget som t

yder på att vi ska kunna klara det här, säger Jonsson.

De två sista lagen i serien får en sista chans att klara sig kvar genom en kvalserie tillsammans med två division 2-lag.

– Det blir sista livlinan, suckar Jonsson.

Men ska laget vända sin mycket negativa trend (endast fem vinster på 39 matcher den här säsongen) krävs bättre spel än i gårdagens match mot Lindlöven.

– Vi blandar alldeles för mycket och bjuder på tre mål, menar Tomas Jonsson som såg sitt lag få en riktig mardrömsstart.

Med en man mer på isen tappade man puck och Lindlöven kunde kontra in ledningsmålet. Då var matchen inte ens två minuter gammal.

Falun hängde med skapligt och låg bara under med ett mål halvvägs in i matchen.

Slutet på matchen blev en orgie i utvisningar. Falu IF lämnade matchen med 85 utvisningsminuter, inklusive två lindriga matchstraff.

– Vi drar helt klart på oss för mycket utvisningar, men det ser värre ut på papper än det var i verkligheten, säger Jonsson.

Lindlöven gick ifrån till en komfortabel 6–1-seger och nu väntar tre betydelselös matcher för FIF innan kvalet drar igång.

– Men vi kan inte bara skita i det här. Vi måste försöka komma igång och vinna någon match i alla fall.

– Det enda positiva är att vi i alla fall får spela hockey ända in i slutet av mars.

Mer läsning

Annons