Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista hålet grusade Mimmis förhoppningar

Annons

I år var hon på väg mot något liknande - när det började strula på slutet.

- Det är det sista hålet som grämer mig mest, säger Mimmi. Det 18:e. Ett par fyrahål. Jag gjorde ett bra utslag och ett bra andraslag. Men när jag skulle in på greenen kom jag för långt och hamnade i tjock ruff. Pinnen stod dessutom kort. Jag hamnade helt fel på greenen, och fick putta tre gånger innan jag hade den i hål.

Det blev alltså en dubbelbogey. Och tilltänkta slutresultatet - 2 efter fyra ronder, som skulle räckt till en niondeplats, förbyttes till par efter fyra ronder och en 14:e plats.

- Lite tråkigt. Jag hade hoppats på en topp tio-plats, säger Mimmi. Men det var svårspelat. Det blåste mycket och var hårda och hoppiga greener, så det var svårt att putta.

Mimmi började turneringen med att gå en runda på par - 72 slag. Sedan blev det en 73-runda, vilket parkerade henne på en 22:a plats på +1 inför lördagen.

Lördagen blev en fin dag. 68 slag - fyra under par - och inför sista dagen låg hon på en åttondeplats med -3.

Sista dagen började dåligt. Två bogeys på första nio hålen. Men på elfte hålet var det reparerat. Bollen i på tre slag på ett par femhål. Två under par, eller en eagle, som det heter. Och då spelade hon för en fjärdeplats.

Men sedan blev det ett slag för mycket både på trettonde och sextonde hålen -och avslutningsvis kom så den olyckliga dubbelbogeyn på adertonde hålet.

- Men en 14:e-plats är inte det sämsta det heller, menar Mimmi. Nu ska jag åka hem till Arizona och vila upp mig efter fyra veckors flackande. Jag avstår spel i New Jersey nästa helg och satsar på US Women´s Open i Hutchinson den 4-7 juli istället.

Segrade i Wegmans Rochester LPGA gjorde Karrie Webb, som avgjorde mot sydkoreanskan Mi Hyun Kim på sista hålet. 276 slag (-12) blev segerresultatet.

Bästa svenska blev Helen Alfredsson, som slutade sexa på 285 slag (-3).

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons