Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista deltävlingen i Dala Rally Cup

Annons

u I helgen körs den sista deltävlingen i Dala Rally Cup i Borlänge och därmed ska fem cupmästare kunna koras.

Några klasser är redan klara eller i varje fall näst intill.

Helt klar i klass fyra är Christer Nilsson, Sandvikens MK, på 68 poäng.

Den avslutande och åttonde deltävlingen i cupen arrangeras av Borlänge MK. Mycket av spänningen har försvunnit eftersom en klass av fem är klar och ytterligare två är nästintill avgjorda.

I klass ett är det Lars-Göran Johansson, Likenäs MK, som leder på 64 poäng. Dessutom får han ytterligare åtta bonuspoäng om han kommer till start. För att få bonuspoäng måste förarna startat i samtliga deltävlingar. Efter honom finns Per-Olof Gruhs, Vansbro MK, och Mattias Svedberg, Bollnäs MK, på 52 poäng var. För att någon av dem ska bli cupmästare krävs det att Johansson inte kommer till start, men han är anmäld till tävlingen.

Klass två kommer att handla om två namn, klubbkompisarna från Järbo MK, Magnus Olsson och Oskar Sundell, båda på 58 poäng.

Kommer bara Christer Hagström, Järbo MK, till start har han klassegern i klass tre som i en liten ask. Han har 60 poäng och närmaste konkurrent, Mats Jönsson, SMK Hälsinge, 55 poäng, men Jönsson kan inte få någon bonuspoäng. Christer Nilsson är klar segrare i klass fyra och han leder 28 poäng före närmaste konkurrent.

Klass fem är en mer öppen affär där Pelle Eriksson, SMK Sala, leder med 44 poäng över Dan Jurå, SMK Uppsala, som har 40 poäng. Båda kan få bonuspoäng och lyckas Jurå hålla fem placeringar mellan sig och Eriksson kan han bli cupmästare.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons