Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista åket för Sälens Hansson?

/
  • Slutåkt. Som han känner just nu är det slutåkt i världscupen för Martin Hansson. Men han ger sig själv några veckors betänketid…

Annons

Men han vill inte ge något definitivt besked ännu.

- Nej, jag måste ge mig själv betänketid och vänta ett tag med att säga någonting definitivt.

Men när Martin åkte i mål som nummer 16 i söndags hade han ändå en bestämd känsla i kroppen:

- Ja, jag utgick från att det var sista gången.

Efter hemresan från Tyskland och ett snabbt besök i Lilla Sportspegeln i går kväll är det Sälen som gäller för Martin.

I hemmabacken ska han försöka vinna SM på lördag.

- Det vore förstås jättekul om jag kan göra det. Men det blir tufft, att vinna SM i slalom är nästan lika tufft som VM, säger Hansson.

Och han erkänner att han tänker en hel del på den fortsatta karriären: Att åka eller inte åka en säsong till, det är frågan.

- Det som talar för att fortsätta är att jag är jag trots allt är ganska nära första startgrupp. Tar jag mig in i den kan man vara med och åka om segrarna på allvar med de bästa startnumren.

- Det som talar mot är att jag är osäker på om jag är beredd att betala priset i form av all den tid det tar om man ska hänga med som jag i så fall vill göra. Jag vet helt enkelt inte om jag ha den motivationen. Det är bland annat detta jag måste fundera igenom väldigt innan jag säger definitivt ja eller nej. Jag måste ju vara ärlig mot mig själv så att jag inte ångrar mig.

Något så snabbt besked som redan till SM tänker Martin inte ta:

- Nej, men eventuellt vet jag när vi kör jippotävlingen Ski Fantastic i mitten av april. Det viktiga är att det blir rätt.

Hansson har diskuterat eventuella alternativa upplägg med förbundet för att eventuellt slippa de riktigt långa lägren.

- Det jag vet är att landslagsledningen vill att jag ska fortsätta och är beredd att diskutera ett alternativt upplägg. Jag börjar ju bli gammal och vill ha tid fölr både familjen och vårt företag.

- Nej, nej, så känns det inte. Jag är nog mer inställd på att sluta. Säg att det just nu är 60-40 för att tävlingen i söndags var min sista i världscupen, kanske ännu lite mer.

Mer läsning

Annons