Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sirberg - ny FIF-tränare

Annons

För tre veckor sedan gjorde Sune Bergman en kovändning och tackade i sista stund nej till att ta över som tränare för Falu IF.

Sedan dess har tränarfrågan varit olöst, men nu är alla frågetecken uträtade och ett nytt tränarnan, Robert Sirberg, presenterad.

En kille som själv hörde av sig till Falu IF innan Sune Bergmans namn kom på tapeten.

- När jag hörde att Tomas Jonsson skulle till Leksand tog jag kontakt med klubben. Jag har alltid tittat åt Faluns håll, jag har trivts i hallen när jag varit där som tränare och dessutom har det, resultatmässigt, också gått bra där, säger Sirberg.

När först Sune Bergman, och senare också Alf Spolander, tackade nej till klubben hörde FIF-ledningen av sig till Sirberg.

Och den senaste veckan har allt gått mycket snabbt.

- Vi träffade Sirberg i torsdags och vi har fått en mycket positiv bild av honom. Vi vet att han är omtyckt av de yngre spelarna och detaljinriktad, säger Lindgren.

Kontraktet med Sirberg kommer att skrivas på 1+1 år, med rätt för båda parter att säga upp det efter ett år, och det kommer att ha samma utformning som det Tomas Jonsson hade med klubben.

- Så blir det. Sirberg kommer förutom jobbet som a-lagstränare även hålla i hockeygymnasiet och sitta med i sportkommittén, förklarar Lindgren.

Robert Sirberg spelade som aktiv i S/G -83 upp till junioråldern, innan han slog sig in på tränarbanan.

De tre senaste åren har han ansvart för hockeygymnasiet i Tierp och säsongen 2005-06 tränade han Tierp i division 1.

- Så jag har sett Falu IF en hel del de senaste åren, även om det bara blev en match den senaste säsongen.

Mer läsning

Annons