Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Singlar hos Svenska Spel

Annons

u Svenska Spel går bra. Men bra ska bli ännu bättre och nu tar det svenska spelmonopolet upp kampen mot de utländska internetbolagen. Från och med den 19 november tillåts spel på singlar och dubblar hos spelombuden. Dessutom släpps det nya spelet mixen på internet. Oddset-spelet är en blandning av idrotter, spelobjekt och spelsätt. Sammanlagt ryms 13 olika speltyper inom samlingsnamnet mixen.

Svenska spel satsar också på hundkapplöpning och direktspel via den egna spelkanalen hos ombuden. Man introducerar två nya triospel på hundsporten, som kallas enkel 3 och dubbel 3. På 15 minuter presenteras tre race där man ska tippa de tre första hundarna i varje lopp.

- Vi har stor konkurrens från utländska bolag och vi måste hela tiden bli bättre för att vara konkurrenskraftiga. Det är också viktigt att ge våra kunder vad de vill ha och de nya spelen är jättespännande, tycker Meg Tiveus, vd på Svenska Spel.

De utländska nätbolagen som Ladbrokes, Unibet och Expekt har tagit stora andelar på den svenska spelmarknaden de senaste åren. De arbetar hårt och målmedvetet för att etablera sig på allvar i Sverige.

Två av bolagen har försöket sponsra idrottslag, men där har man hittills får nej, eftersom idrotten har avtal med Svenska Spel.

Som vanligt tar inte Svenska Spel några större risker när det gäller det nya spelet på singlar och dubblar. Insatsen på ett singelspel är högst

1 000 kronor, medan insatsen på en dubbel är högst 2 000 kronor per dag.

Dessutom måste den som spelar äga ett tipskort för att få göra insatsen.

STIG LINDMARK/TT

Mer läsning

Annons