Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simons myser

Annons

uMora IK:s klubbdirektör Jan Simons tycker att jobbet är tämligen trevligt just nu.

- Det är kopiöst kul. För det mesta handlar jobbet om problemlösningar. Nu har det varit positivt under några veckor, det ger energi, myser Simons.

Och det är lätt att förstå "chefens" goda humör. På isen gör laget succé i Superallsvenskan.

Framgångarna för laget har också skapat lite av hockeyfeber i Mora. Publiken har kommit i betydligt större skaror till Smidjegrav.

- Vi har fördubblat publiksnittet, säger Jan Simons och småler.

Men det går inte att slå sig till ro och tro att allt kommer att gå som på räls framöver. Nej, nu gäller att ta tillvara på den här framgångsvågen på bästa sätt.

- Det är full aktivitet, varje dag jobbar vi med att göra det bästa av det här. Ett konkret exempel är projektet vi gjorde i samband med bortamatchen mot AIK, då vi bjöd in Morabor, boendes i Stockholm, som sitter på viktiga poster i näringslivet. Vi behöver hjälp även därifrån, säger Simons.

Att driva ett elitlag i ishockey kostar mycket pengar. Och skulle Mora IK:s dröm om en plats i Elitserien gå in kostar det ännu mer.

Kan Mora hänga med i pengakarusellen om ni går upp i elitserien?

- Vi har en plan för hur det ska gå till, säger Simons hemlighetsfullt.

Men vad den planen går ut på vill han inte avslöja.

När tror du att spelarna i Mora IK kan ägna sig åt hockey på heltid?

- När vi spelar i elitserien, men kanske inte ens då. Jag tror att det kan vara bra för en del att ha ett deltidsjobb, få annat att tänka på än ishockey.

- Går det bra är det inga problem. När det går tungt, och det gör det ibland, blir det svårare, menar Jan Simons och tillägger:

- Vi tränar lika hårt idag som ett elitserielag, men på andra tider. Vi tränar när killarna slutat arbetet för dagen.

Blir det någon B-hall, och i så fall när?

- Bra fråga. Vi vill ha en i morgon och vi har en grupp som försöker hitta en lösning. Som det är nu är det fullt i ishallen från morgon till kväll, vilket innebär att vi inte har förutsättningar att ta emot alla som vill spela ishockey, säger Simons.

Hur många spelar hockey i Mora IK?

- Omkring 400 spelare, och i organisationen är 220 personer involverade. Ishallen används ungefär 3 500 timmar per säsong, och vi har 20 000 aktiva besök i ishallen som kommer utifrån, avslutar Jan Simons.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons