Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simons möter forna lagkompisar

Annons

För några veckor sedan, var det Mora som hade marginalerna på sin sida och lyckades besegra Timrå i en träningsmatch med 4-3.

- Den matchen blev väldigt sönder ryckt av flera utvisningar, men för vår del kändes det skönt att vi segrade i vår första match på is, berättar Mikael, som hoppas på ytterligare en seger mot sina forna klubbkompisar.

Mikael berättar med blandade känslor om klubben som han lämnade inför årets säsong, för att återigen vara tillbaks i moderklubben Mora.

- Jag är ordentligt revanschsugen att spela hockey igen, efter att ha spenderat mycket tid på bänken under fjolåret i Timrå. Det kändes emellanåt som om jag inte fick chansen att visa vad jag kunde, berättar 24-årige Moraforwarden, om sin tid i Timrå.

Till i år har Timrå fått en ny huvudtränare i före detta Djurgårdstränaren Kent "Lill-Kenta" Johansson, och efter att laget förlorat mot Mora senast har Sundsvallsklubben varit synnerligen aktivt med flera träningsmatcher som varit både bra och dåliga.

Laget vann turneringen Jämtland hockey cup, efter bland annat ha spöat hårdsatsande Linköping. Och i söndags avslutades SCA-cupen i Sundsvall och där hamnade Timrå på en andra plats, efter att bland annat förlorat mot Södertälje, som vann träningsturneringen.

- Det finns en del intressanta spelare som tillkommit till årets trupp, menar Mikael. En av dessa är förre leksingen Markus Åkerblom. Dessutom har Sundsvallsklubben gjort klokt i att förlänga kontraktet med finske målvakten Kimmo Kapanen.

För det är onekligen en klubb som består av många rutinerade finska spelare, bland annat nye centern Valeri Krykov, 34 år, som spelat 729 liga- och slutspelsmatcher i finska ligan.

För Moras del hämtade sig laget ordentligt efter kallduschen mot Leksand och vann efterföljande bortamatchen mot AIK på ett övertygande sätt.

Och under måndag och tisdag laddar laget med ett tungt träningsläger i Mora, som innehåller mycket is-och styrketräning.

- Vi försöker få upp formen mer och mer inför seriepremiären, berättar Mikael, som hoppas att veckans träning ska ge ett bra resultat i torsdagens match.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons