Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simons inte orolig

Annons

- Jag är inte ett dugg orolig.

De orden kommer från Mora IK:s klubbdirektör Jan Simons apropå Magnus Arvedsons brist på erfarenhet som tränare.

Magnus Arvedson har meriter från många års spel i NHL.

Sin främsta merit som tränare är att han under lockout-säsongen 2004/05 stod i Färjestadsbåset tillsammans med Bo "Kulon" Lennartsson och Leif Strömberg.

- Det är ju mot den bakgrunden jag tackat ja till tränaruppdraget i Mora, har Magnus sagt.

Arvedson var egentligen tredjetränare, men i slutet av säsongen var det han som ledde FBK:s träningar. Han ska också enligt uppgift ha coachat laget vid något tillfälle.

- De som känner Magnus vet vad han kan. Och med den kunskap som han har, är jag övertygad om att han kan överföra sina idéer till spelarna, säger Simons.

Men för att kunna göra något bra av MIK årgång 2007/08 behövs det spetskompetens att komplettera till de 20-talet spelare som är kvar efter den gångna säsongen.

- Vi jobbar hela tiden för att hitta något lämpligt, men det är ingen panik. Vi hoppas dock kunna presentera en ny spelare ganska snart.

Det uttalade målet har tidigare varit två forwards och en, helst, högerskjutande back.

- Vi får se vad det blir. Åtminstone en av "varje sort" (back och forward), tycker jag är en gripbar målsättning, menar Simons.

Vid sin sida i båset kommer Magnus Arvedsson ha Pär Djoos. Duon kommer inom kort att kompletteras med ytterligare ett tränarnamn.

- Vi jobbar med ett namn och till veckan hoppas vi att det kan bli officiellt, säger Mora IK:s klubbdirektör.

Mer läsning

Annons