Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simons: Han sitter säkert

Annons

Han påstår sig vara lugn, men frågan är hur Simons verkligen känner sig inombords?

Inte minst efter säsongens verkliga bottennapp i den oerhört viktiga streckmatchen mot Djurgården. När det gällde som mest, presterade hans lag som sämst.

- Idrotten är på det här sättet. Jag tycker ändå inte att det var en så dålig match, förutom då att vi vek ner oss i tredje perioden.

Simons gillar inte att det "bara" fokuseras på det negativa.

- Varför skriver ni inte att vår vinst uppe i Luleå bara var deras andra hemmaförlust i höst?

Okej, MIK:s 5-4 mot Luleå imponerade. Men det gjorde sannerligen inte tennissifforna i baken mot bottenkollegan Djurgården.

Två elitserietränare har under hösten tvingats lämna sina uppdrag. Lars Bergström fick kicken från Malmö och Stephan Lundh entledigades från sitt tränaruppdrag i Frölunda.

Är näste tränare som tvingas lämna sin post Moratränaren Harri Rindell?

Det skrattar Simons bara åt och på frågan om Rindell har MIK-ledningens fulla förtroende kommer svaret lika självklart som snabbt:

- Jajamän!

Han poängterar att Mora IK i fjol hade plockat ungefär lika många poäng som nu. För att vara exakt stod Mora IK förra hösten på 33 poäng efter 28 spelade matcher. Årets poängskörd är två poäng sämre.

En väsentlig skillnad dock är att i fjol vid den här tiden parkerade Mora på sjunde plats i tabellen. Nu ligger laget på elfte plats.

- Men som sagt, det är en pågående serie och vi gör inte bokslut i dag. Det finns hela tiden nya möjligheter och redan i morgon (läs i dag) kommer det en då vi möter Malmö, säger Jan Simons.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons