Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simonen och Kolano aktuella för LFK

Annons

Anders Simonen har flyttat till Ludvika från Borlänge och meningen var att han skulle testa att träna med LFK. Men redan på uppvärmningen, den första träningen, skadade han en häl och har sedan dess bara kunna jogga.

- Vi tänker inte stressa fram något besked från Anders, men visst vill vi ha honom i truppen. Vi har lite för få spelare som det är nu, säger nye LFK-tränaren Magnus Salmons.

Egentligen är det på back- och forwardssidan som det behövs fler spelare, men det är alltså mittfältare som är på gång. Förutom Anders Simonen även Nate Kolano, som för närvarande tränar med ett collegelag hemma i USA.

- Det går lite e-post fram och tillbaka över Atlanten och det ser väl ganska ljust ut att vi ska kunna få hit honom, säger Magnus Salmons.

Nate Kolano har sin flickvän i Ludvika och det är en mer permanent lösning som diskuteras nu, alltså ett arbetstillstånd som gör att han de närmaste åren kan bo och verka i Sverige.

- Det gör att vi ser detta långsiktigt. Helst vill vi förstås att han kommer hit innan seriestarten, men det viktigaste är ändå att det blir en bra lösning och då kan vi i LFK ha nytta av Nate en lång tid framöver, säger Magnus Salmons.

Oavsett hur det blir med Simonen och Kolano börjar LFK sitt träningsmatchande i morgon, lördag, med en kvällsmatch mot Forssa på den nya konstgräsplanen i Kvarnsveden.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons