Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simon uttagen till NM i Göteborg

Annons

- Det går väldigt bra nu. Jag och pappa är ett bra team och det flyter på fint, svarar Simon när vi undrar över Borlängeynglingens framfart på tävlingsbanorna.

Simon tävlar i åldersklassen för 13-15 åringar och till grund för NM-uttagningen ligger bland annat säsongens fina SM-resultat.

- Jag ligger tvåa i SM-serien, efter omöjlige Marcus Eriksson från Örebro, som har vunnit de två första serietävlingarna av tre möjliga, berättar Simon.

Simon är en av nio svenska förare som har tagits ut till helgens NM som avverkas fredag till söndag.

- Alla övriga nordiska länder är representerade utom Island. Varje land ställer upp med åtta förare, berättar han vidare.

På fredag handlar det om tidskörning. Snabbaste förarna startar i pool position i respektive kvalheat. Bästa poängsamlarna i kvalen startar sedan först i förfinalen och segraren här startar sedan först i den stora NM-finalen.

- Man kan bara hoppas att det är jag som startar i pool position, för det skulle naturligtvis underlätta att vinna, säger Simon och skrattar.

Men han står med båda fötterna på jorden, fullt medveten om att konkurrensen är stentuff.

En försmak om vad som komma ska till helgen, fick Simon för cirka tre veckor sedan i Norge. Hans första internationella framträdande för övrigt.

- Den gången hade vi faktiskt rätt mycket oflyt. I första heatet tappade jag två däck samtidigt, i det andra sladdade jag av och i det tredje hamnade jag för långt ner i startfältet, avslöjar Simon.

Största meriten hittills är klass-segern i mellansvenska kart- racingserien 2003. En seger som lätt skulle överskuggas av en NM-triumf i helgen.

- Tror jag det, håller Simon med om.

Heltänd på snabba bilar och vars största idol är finske Formula 1-föraren Kimi Räikkönen i team McLaren-Mercedes. Samtidigt en inspirationskälla i jakten på nya gokart-segrar.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons