Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simon stal showen

Annons

Under Stockholm Race Weekend svarade Simon för rena rama uppvisningen på Järfällabanan och avslutade dagen med att fullständigt krossa motståndet i finalen.

Innan finalen hade 13-åringen vunnit tidskvalificeringen, båda heaten och förfinalen, samtliga i lika överlägsen stil som i finalen.

- Allt flöt på bra. Vi hittade rätt inställning på karten och det var bara att stå på hela tiden, berättar Simon, som i vanlig ordning hade pappa Mikael på plats för depåjobbet inte minst.

Mikael kunde också under tisdagen konstatera att Simon nu fått sin internationella licens och alltså är berättigad att köra det EM-kval som avgörs den 15-17 juli.

- Skulle vi sedan kvalificera oss för EM-finalen så får vi ta oss en funderare på hur vi ska göra.

- Det kostar att vara med där vill jag lova, förklarar Mikael, som ändå halvt om halvt lovar att göra allt i så fall för att fixa det hela.

- På något vis måste vi försöka ordna det. Vi får sätta oss ner och gå igenom ekonomin ordentligt och försöka få loss det som krävs, en EM-final är ju en stor sak och är man kvalificerad så bör man förstås få åka också, menar Mikael.

En liten fingervisning på hur han står sig, Simon, lär han få till helgen då han ska köra Tom Trana Trophy i Göteborg.

- Där är halva startfältet internationellt, från våra nordiska grannländer till stor del, berättar Simon, vars pojkrum hemma på Skaffars väg i Skräddarbacken nu börjar fyllas rejält av priser han samlat på sig under åren som kartingförare.

- Det har blivit en del, visst. Men det hårdnar ju högre upp i klasserna man kommer, försäkrar han.

Målsättningen preciserar pappa Mikael:

- Det här första året i klassen har vi som huvudmål att göra ett riktigt bra SM. Kanske också ett NM om nu Simon blir uttagen. Det måste man nämligen för att få åka där. Sedan får vi se...

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons