Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simon satsar mot formel 1

Annons

-Han är svår att motstå, Simon.

-Jag minns första kontakten. Han ville snacka sponsring med mig, jag bad honom återkomma senare med idéer och sånt. Han tog cykeln, for iväg hem och 20 minuter senare ringde han.

"Du ville jag skulle återkomma, kan vi ta det nu?"

Fredrik Eljas, team chef i racing-stallet Team Eljas Motorsport, berättar om första mötet med Simon Reinberth. Ett möte som sedermera, inte alls oväntat när det gäller den snart 16-åriga niondeklassaren i Jakobsgårdsskolan, utmynnade i ett kontrakt lite utöver det vanliga.

- Jag visste Simons kapacitet inom kartingen och eftersom Roger Erikssons JTCC-bil, den han vann totalen med i år, skulle bli ledig så varför inte.

-Och där är vi nu. Simon ska köra den under kommande säsong, den saken ser vi fram emot, var så säker, ler Fredrik.

Som ligger lågt inför den första säsongen.

-Vi har inga som helst krav det här första året.

-Men känner jag Simon rätt så ser han nog gärna att det går snabbt det här. Han har stora planer vågar jag lugnt påstå...

Visst, stallbasen börjar känna sin unga adept nu. Han vet att Simon satt som långsiktigt mål att köra formel 1 2013 och har försökt dryga ut perioden till 2015.

-Utan någon större framgång, säger Eljas och ler.

För Simon själv, som "sparkat" pappa Mikael som allt-i-allo i kulisserna, går funderingarna istället mot den dag han ska välja om stråket mot formel 1 går snabbast via en fortsatt karriär som förare av täckta bilar eller formelåk.

-Vi får se. Nu gäller det JTCC och där blir det full satsning, lovar han.

STCC, som administrerar även JTCC, vill ha 12 tävlingar i år, de aktiva nio.

-Hur det blir får vi se. Vi kommer under alla omständigheter att ge Simon rejäl uppbackning. Både när det gäller träning och tävling, lovar Fredrik Eljas.

Fotnot: Kartingen släpper inte Simon helt. Han kommer att köra en del internationellt för det italienskägda stallet Ital Sport.

"Allt för att hålla formeldelen av karriären igång. Utifall jag väljer den vägen sedan" som han själv säger.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons