Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silverregn över Dalarna

Annons

Vid de yngre juniorernas SM, som kördes i klassiska alpina backar i Tärnaby, blev det störtloppssilver till såväl Erika Holmberg från Malung, som Alexander Hjort från Sälens IF bland grabbarna.

Och när de något yngre ungefär samtidigt körde sitt störtlopp i USM i Sollefteå, fick Fredric Dahlberg från Norrbärke kliva upp på silverpallen och Rickard Dölfors från Orsa tog brons.

Fredric var faktiskt bara nio hundradelar efter vinnaren Victor Öhling-Norberg från Funäsdalen som vann.

Tillsammans med Caspar Sjöstrand från Bjursås, 18:e individuellt, kunde Dalarna också glädja sig åt ett lagsilver efter Jämtland/Härjedalen.

Och Alexander från Sälen, som startade som numnmer 62 i YJSM var nästan lika nära ett guld.

Efter de två åken var han 15 hundradelar efter vinnaren Matts Olsson från Valfjället.

Hjort var 16 hundradelar efter i det första åket. Det hjälpte inte att han var snabbast av alla de drygt 60 startande i det andra åket. Han lyckades bara ta in en av hundradelarna.

För Erika från Malung var guldet en bit längre bort. Hon var nästan exakt en sekund efter segrarinnan Kajsa Kling från Åre.

Kajsa visade sin suveränitet genom att vara snabbast i båda åken.

Från både Tärnaby och Sollefteå rapporteras mycket fina förhållanden: Välpreparerade backar som gav lika förutsättningar för alla.

- Ja, det är jätteroligt när det är så bra. Det handlar trots allt om 200 ungdomar som med träningen inräknad, säger Roffe Ericson som är ledare för den stora Dalatruppen i Sollefteå.

Där blev Anna Eriksson, från IFK Falun, bäst av tjejerna på nionde plats.

Inte illa bland 93 startande...

Sent i går kväll avgjores också de äldsta juniorernas SM i parallellslalom i Huddinge.

Där fick IFK Moras Mikael Forslund kliva upp på prispallen som silvermedaljör efter förlust i finalen mot Jesper Sundberg från Huddinge.

Albin Ögrin från Örebro och Sverker Nordlander från Huddinge hette övriga semifinalister.

Bland tjejerna lyckades dock ingen från Dalarna ta sig ända fram till semifinal eller prispall. Sara Hjertman från Sundsvall vann.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons