Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silver och brons till Mora IBF

Annons

Silver och brons.

Det blev facit för Mora IBF:s juniorer när innebandyslutspelet i helgen avgjordes i Göteborg.

J20-laget förlorade finalen efter förlängning, medan J18 vann match om tredje pris.

AJ var mycket nära att upprepa SM-triumfen från 1999. Då var Anders Östling med och tog guld. I går fick han vara med och ta ett silver som ledare .

- Vi är jättenöjda. Vi gjorde en väldigt bra match i finalen mot Högaborg och i "sudden" var det tillfälligheter som avgjorde, sa Östling.

I semifinalen svarade J20 för en makalös upphämtning mot Råsunda. Ett tag låg Mora under med hela 8-4, men på fem minuter vände IBF matchen och vann med 9-8.

- Fem mål på fem minuter ska ju bara inte gå, men i innebandy går det tydligen.

I finalen väntade storfavoriterna från Helsingborg. Med två A-landslagsspelare och ytterligare ett par med i Högaborgs elitlag, skulle väl Mora inte ha en chans.

Men dalalaget ville annat och finalen blev en jämn tillställning.

- Långa stunder var vi till och med bättre, menade Moracoachen.

Med sju minuter kvar av SM-finalen gjorde Högaborg 2-1. Men Mora gav sig inte och med 40 sekunder kvar kvitterade Richard Fernström.

En minut in på förlängningen kunde sedan skåningarna sätta avgörande 3-2.

I All Star Team blev IBF:s Jonas Thomson utsedd till bäste back och Richard Fernström vann poängligan med sex poäng.

För Moras J18-lag blev det respass i semifinalen. Hässelby/Kälvesta vann med klara 5-1. I match om tredje pris kunde sedan IBF slå Råby med hela 10-4.

- Vi är också väldigt nöjd, allra helst med tanke på att laget består av spelare från KAIS och Mora och att vi knappt har spelat ihop tidigare, sa J18-coachen Kristian Holtz.

I J20 ska hela laget ha stort beröm. Så även i J18, men ett extra plus till Martin Bladh, Stellan Kinell, Jerry Lindell, Per Lind, samt Fredrik Holtz.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons