Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silver-Johan satte färg på linjeloppet

/
  • Slet. I nästan 17 mil var förre falucklisten Johan Landström loss i täten i SM. Här sliter han för att hänga med blivande segraren Magnus Bäckstedt.

Annons

Den förre Falu CK-cyklisten, numera i CK Cykelcity, var den som satte färg på linjeloppet i SM. I nästan 17 av de 20 milen var han loss i täten och blev till sist mycket överraskande tvåa.

För Landström var det, precis som för Marcus Ljungqvist, en punktering som saboterade segermöjligheten. Men han var helnöjd med sitt silver.

- Ja, det känns oerhört stort med tanke på att alla proffsen var hemma och körde. Och jag vet inte om jag haft någon segerchans ändå. Detta är min största framgång hittills, säger Johan som hade sällskap med tempomästaren Gustav Larsson de sista kilometrarna men var starkast i spurten.

Punkteringen kom när Landström var på väg ut på det sista av de 15 varven tillsammans med Magnus Bäckstedt som han körde tillsammans med.

Innan dess hade Landström och hemmaåkaren Johan Eriksson, Upsala CK kört solo i täten i ganska många mil.

Johan gör sin tredje säsong i CK Cykelcity där han kör tillsammans med bland andra Johan Lindgren (18 i går) och Mattias Westling. Och han har en liten dröm.

- Tänk om Falu CK kunde satsa på ett riktigt starkt lag inför SM på hemmaplan nästa sommar. Det skulle vara jättekul. För även om jag bor i Hofors känns Falun som hemmaplan för mig. Jag har bott i Falun, tävlat för Falun, jag arbetar i Falun och känner väldigt mycket folk där.

- Dessutom är det nog en bana som kommer att passa Marcus Ljungqvist ganska bra.

Med silvret i går tangerade Johan också familjerekordet.

- Ja, min kusin "Tobbe" Wallén (gammal storcyklist i Falu CK) har ett silver sedan tidigare så nu är vi i alla fall lika i SM.

Av övriga cyklister med Dalaanknytning blev Johan Lindgren 18, Tomas Löfgren Borlänge CK, 19 Andreas Papp, före detta Ludvika, nummer 26 och Christer Myerschough, CSK Ludvika 39:a.

Mattias Westling bröt.

Mer läsning

Annons