Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silver i junior-SM

Annons

- "Madde" var inte favorit i sin klass, men det menar jag nog att Cecilia var i sin klass, kommenterar tränaren, Sonny Broman.

Cecilia Skoglunds finalmotståndare i klassen 59 kilo var Emelie Pålsson från Skåneklubben, Bjuv. En brottare Cecilia haft problem med tidigare.

- Cecilia brukar ha svårt för Pålsson, en brottare som gärna låser och förstör. Det är inte alltid den bäste brottaren vinner, utvecklar Broman.

Cecilia vann första perioden men orkade inte fullfölja i två resterande perioder. Enligt de nya brottningsreglerna numer krävs två av tre periodvinster för att vinna.

Madelen Gärdskog-Hill, i klassen 67 kilo, fick en tuff start och förlorade första perioden med klara 0-3, och lyckades sedan aldrig kom in i matchen.

- Våra brottare är tunga och nertränade för dagen, men det var ändå en missräkning att ingen av tjejerna vann, menar Broman vidare.

Borlängebrottarnas stora mål är annars senior-SM första helgen i april.

- Då ska det bli andra tongångar, lovar Sonny Broman.

Berguven BK:s coming man, Jonny Pettersson, var också i elden i helgen. Turneringen Telesvinget i Heby blev ännu en fin framgång för Jonny som vann alla sina tre matcher i klassen 96 kilo.

- Jonny satsar stenhårt och som bäst har han hittills två andraplatser i Grand Prix på meritlistan.

Även för Jonny är stundande senior-SM säsongens stora mål.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons