Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silver för krasslig Annika

Annons

Under måndagens tävlingar i kanot-SM i Luleå kammade Annika Andersson och Annelie Sjöroos hem en silvermedalj i K2 500 meter.

Det var efter en hård kamp om silverplatsen som Ludvikakanotisterna kämpandes lyckades hålla Karolina Sultan och Emma Allerbo från Kungälv bakom sig över mållinjen.

Men det var knappt. Vid målgång skiljde det bara två tiondelar mellan kajakerna.

- Vi fick en mycket bra start och hittade varandra direkt, analyserar en mycket nöjd Annika. Men medaljen var långt ifrån förväntad.

- Senast vi paddlade ihop var på SM för ett år sedan så det var lite förvånande att det gick så bra, säger silvermedaljören Andersson.

Vann finalen gjorde Anna Ferm och Karin Johansson från Örebro.

Förutom den lyckade finalen i K2 tävlade duon även individuellt i K1 500 meter. Annelie slutade sist i sitt försöksheat medan Annika klarade en fjärde plats. I och med det var hon kvalificerad för final. Men allt kändes inte bra.

- Det gick tungt och jag kände att jag inte riktigt orkade. Därför strök jag mig ur finalen och satsade på finalen i K2 istället. Det kändes rätt att göra så framförallt efter att Annelie åkt upp hit på sin semester för att tävla.

Mer läsning

Annons