Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siljansnäs drar sig ur femman?

Annons

Krisen i Siljansnäs har smugit sig på. Laget har tappat en handfull spelare, men framför allt är det avsaknaden av en tränare som försatt Siljansnäs i den prekära situationen.

Sven-Ola Winsa, som tränat laget de två senaste åren, tackade för sig efter förra säsongen och efter det har klubbledningen, förgäves, jagat en ny tränare.

- Vi har haft tränare som varit villiga att träna oss, men det har spruckit på betalningen. De har velat ha betalningen direkt i fickan, men när vi vägrat ställa upp på det, så har de tackat för sig, säger Rune Waern.

Efter att tränare efter tränare tackat nej, har ordförande Waern fortsatt jakten.

- Jag tror jag fått nej från 60 tränare, det har verkat helt omöjligt att få tag i någon, men nu har vi i alla fall fått till en lösning, berättar han.

Sven-Ola Winsa, som bor i Mora, har accepterat att träna laget en gång i veckan. Övriga träningar tar spelaren Anders Backhans hand om.

Spelarna i Siljansnäs har gemensamt skött träningarna de senaste månaderna, men fortfarande, knappt en månad före seriepremiären, har laget inte spelat en enda träningsmatch.

Matchen mot Leksand på söndag blir den första - om den nu blir av?

- Det är sista chansen för spelarna att visa att de är intresserade. Jag är överraskad och ledsen över att det blivit så här, säger Rune Waern.

Siljansnäs a-trupp består av 15 spelare, men klubben har fortfarande förhoppningen att de med hjälp av u-lagsspelare ska kunna genomföra säsongen med a-laget i division 5 norra.

U-laget kommer i alla fall att spela i sin u-serie.

Drar sig Siljansnäs ur den norra femman, står Äppelbo, från den norra sexan, på tur att ersätta.

- Vi har haft en dialog med Dalarnas Fotbollförbund, men får vi frågan att ta Siljansnäs plats, så kommer vi att tacka nej. Det är för kort varsel för att ta steget upp i femman, säger Äppelbos ordförande Ragnvald Eriksson.

Efter Äppelbo står S/S Lima på tur att ersätta och tidningen försökte i går kväll förgäves att nå ordförande i klubben, Lars-Olov Eriksson, för en kommentar.

Fotnot: Bland seniorlagen på herrsidan i dalafotbollen har följande lag utgått den senaste månaden: Sågmyra IF i division 5 norra och Idre/Särna i division 6 norra. Horndal från division 6 södra tar Sågmyras plats i norrfemman och Enviken tar Horndals plats i den södra sexan.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons