Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siktar mot golftoppen

Annons

Visserligen förlorade han särspelet i premiärtävlingen "Hjos Open" mot fixstjärnan Carl Cypriansen, Torshälla GK, men hans spel under andra dagen var rent förstklassigt.

- Min bästa insats hittills på en golfbana, säger Johan, som för det angenäma besväret fick 9 500 kronor i pris.

Förutom ett välkommet tillskott i kassan - Johan jobbar halvtid vid Haggeanläggningen - så innebar andrapriset välkomna poäng till den svenska huvudtouren Telia Tour. En kraftmätning bland golfeliten som Johan hittills inte fått ihop tillräckligt med poäng för att vara given i.

Något som har att göra med ett sabbatsår för två år sedan. Han bytte då golfklubborna mot en terrängcykel.

Johan som bor granne med banan - hans pappa Ulf är greenkeeper - och spelat golf sedan sex-sju års ålder, var urless på sporten och fick nya polare.

I stället för Fredrik Hammarberg, Per Ola Ohlsson, Robin Persson med flera licenserade spelare i Hagge GK så började han umgås med cykelfantomerna Fredrik Modin, Andreas Papp, Andreas Johansson, Börje Lindberg och övriga i CSK Ludvikas stall.

Men lusten för golf kom tillbaka och nu brinner Johan mer än någonsin för sporten.

Handicapet är heller inte fy skam. + 0,2 vittnar om både innebonde styrka och talang.

Helt bortkastat lär heller inte hans år som tävlingscyklist varit.

- Nej, jag ångrar ingenting. Den fysiska träning som cykeln gav mig har jag fortfarande nytta av. Även en golfspelare måste ha bra kondition och även om jag inte längre tävlar så har jag inte ställt undan cykeln.

Till tävlingen i Hjo, dit Johan hade sällskap av Fredrik Hammarberg (16:e man i ett startfält som från början innehöll 100 spelare) och Bualee Maliwan (12), kom han närmast från ett veckolångt läger i Ängelholm, där förmiddagarnas närspel avslutades med ett fyratimmars pass på 18-håls banan.

Lägerveckan var för övrigt den andra för Johans del i Skåne under våren. Han har också hunnit med tre veckors golf i Spanien samt åkt Borlänge (inomhushallen) tur och retur två gånger i veckan.

Första bollarna på Hagge hoppas Johan kunna slå i morgon.

- Sätter inte regnet krokben för banan så kommer vi att öppna banan för spel på torsdag, säger Johan och pekar ut över banan, som med blotta ögat ser ut att ha övervintrat på ett synnerligen bra sätt.

Både Johan och växtligheten spirar.

KG KARLQVIST

Mer läsning

Annons