Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Sigge" tillbaka på isen

Annons

I fredags skrev den olympiske guldmedaljören från 1994 på ett kontrakt som tränare med schweiziska Ruppersweil-Jona. Klubben han en gång spelade i.

- Det har faktiskt varit på gång en längre tid men i fredags blev det definitivt. Och det ska bli fruktansvärt roligt. Jag har längtat tillbaka, säger "Sigge" som kommer att arbeta tillsammans med en annan gammal Leksandsbekanting i båset.

- Ja, jag kommer att vara assistent till Kari Eloranta som är huvudtränare.

Hockeyn lockar förstås igen. Men även livet i Schweiz.

- Jag trivdes väldigt bra när jag bodde där och har varit nere och hälsa. Nu ser jag fram mot att komma tillbaka dit igen, säger Magnus.

Men han tänker inte släppa arbetet på Claes Ohlssons i Insjön.

- Nej, inledningsvis kommer jag att vara tjänstledig ett år. Då får vi väl se om företaget klarar sig utan mig, säger "Sigge" och skrattar lite självironiskt.

I juli går flyttbilen till Schweiz, till en klubb som faktiskt inte har några svenska spelare. den hade i alla fall inga i år.

Men lite tungt känns det sjävkart också för Magnus nu.

Han vet vad de gamla kompisarna i Leksand går igenom.

- Det är definitivt ingen rolig upplevelse. Jag vet mycket väl hur det känns, säger Magnus vars tårar när han satt där ensam på en bänk i omklädningsrummet i omklädningsrummet blev rikskända via tv-bilderna förra gången Leksand åkte ur.

Men nu kliver den förre Lekandskaptenen in på rinken igen. I alla fall in i båset.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons