Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Showen räckte inte

Annons

På bara ett par minuter i början på den andra halvleken gjorde han sina mål, påpassligt framme i straffområdet, fint framspelad av sina lagkamrater.

- Efter det var vi nära 4-1 och vi borde han stängt matchen, tyckte Markus.

Men vad hände?

- Vi gick nog på lite för hårt och sedan fick de 2-3 snabbt. När de sedan kvitterade ville vi gå för seger och då tappade vi helt, ansåg Markus.

Paniken spred sig i Korsnäs och spelarna försökte stressa fram bollen till anfallarna med mindre lyckat resultat. Valbo gjorde sedan segermålet med knappa kvarten kvar och efter det lyckades inte Korsnäs forcera den massiva Valbo-muren framför eget mål.

- Man kan aldrig vara nöjd när man förlorar, konstaterade Markus som trots allt gav sig själv godkänt.

-Jag har börjat från start i två bortamatcher och det börjar kännas som det ska. Jag har varit lite försiktig tidigare, men nu törs jag gå in i situationerna ordentligt.

Korsnäs tränare Peter Tillman var givetvis djupt besviken över hur matchen utvecklade sig:

-Vi hade mycket boll i 60 minuter och spelade ut dem och segern kändes säker.

Han var dock klar över varför det gick som det gick:

- Vi har inget att skylla på. Vi var helt enkelt för blöta i det egna straffområdet där vi uppträdde som ett juniorlag, fast vi visste att de var starka på fasta situationer.

Två av Valbos mål kom efter hörnor i röran framför mål där ingen hemmaspelare klev fram och skickade bort bollen.

- Och när de fick 2-3 så snabbt satte nerverna igång och det blev mycket psykologi i det här, tillade han.

Och psykologin hade Valbo på sin sida. Förutom att laget kom snabbt tillbaka efter 1-3-underläget så var kvitteringen till 1-1 viktig. Den kom på den första halvlekens sista anfall.

Markus Rohlén får beröm för sitt orädda spel inom straffområdet där han tog kampen. Plus också till Johan Skoglund. Han gjorde det första målet och var sedan inblandad i Markus båda mål. Dessemellan sprang han som den berömda kaninen i batteri-reklamen på tv, i alla fall under den första halvleken.

KORSNÄS IF-VALBO FF

3-4 (1-1)

Målen: 1-0 (14) Johan Skoglund, 1-1 (44) Magnus Nilsson, 2-1 (50) Markus Rohlén, 3-1 (53) Markus Rohlén, 3-2 (55) Erik Lindström, 3-3 (64) Erik Lindström, 3-4 (77) Fredrik Sundqvist.

Domare: Lars-Erik Andersson, Uppsala.

Publik: 97.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons